Black Hair

Zomerse haar routines

zomer_haar

Woehooee.. eindelijk een heerlijk zonnetje. Dat betekent dat we vaker buiten zullen zijn. Lekker zwemmen in de zee, wandelen door de hete zon en een dagje naar het park. En ook: bedenken hoe je je haar gaat verzorgen! Probeer je in de winter voornamelijk je haar voldoende vochtig te houden, tijdens de warmere maanden mag het allemaal ietsjes minder. Tijd om je haar routine aan te passen dus!

Hoofdhuid

In de zomer zweet je veel sneller dan in de winter. Ook je hoofdhuid zweet en wordt vaak best vochtig. Dit in combinatie met het gebruik van verschillende haarproducten, zorgt built up. Er zijn teveel producten op je hoofdhuid, waardoor het niet meer kan ademen. Dus zall je je haar en hoofdhuid regelmatig moeten spoelen. Vooral als je ook nog wekelijks sport. Dit hoeft niet lang te duren. Je kunt bijvoorbeeld gewoon je haar spoelen met water, appelciderazijn of een droogshampoo tussen twee wasbeurten door, is voldoende.

Stylingproducten

Hele zware boters en oliën heb je tijdens warme dagen niet nodig. Kies voor de lichtere oliën of meng je ‘winter’ oliën met bijvoorbeeld aloe vera sap. Daarnaast zorgt de zon ervoor dat je haar snel warrig wordt. Om dit tegen te gaan kun je bijvoorbeeld een gel gebruiken. Ecostyler gel is een groot favoriet.

Haarstyling

Even geen knotjes, nepvlechten, weaves of andere beschermende haarstijlen op warmere dagen. Juist nu is het leuk om je haar lekker los te dragen. Voeg er leuke accessoires, zoals een hoed, haarband of mooie speldjes aan toe en you’re ready to go! In de zomer kun je beter niet je haar steilen met een stijltang. Door de hoge temperaturen en het vochtige klimaat, is het lastig om je haar stijl te houden zonder dat er weer een krul in komt. Daarnaast is al die hitte toch niet goed voor je haar. Kan je het toch niet laten? Doe het dan zo min mogelijk en gebruik natuurlijk een goede serum om je haar te beschermen.

Zwemmen

Zwemmen is heerlijk! Maar de gedachte dat je na het zwemmen een dagtaak hebt aan je haar, is minder leuk. Het zou toch te gek zijn als je zou kunnen zwemmen, lekker koppie onder zou kunnen gaan en geen rekening hoeft te houden met je haar?! Een zwemkapje biedt uitkomst, maar is zeker niet zo fashionable als je eigen mooie verzorgde haartjes! tip: maak je haar nat voordat je gaat zwemmen. Gebruik daarna een conditioner met het silicoon dimehicone. Dit weert chloor en/of zout om je haar binnen te dringen. Spoel na het zwemmen je haar goed uit.

Hydratatie

Water, water en nogmaals water. Door het warme weer ga je – waarschijnlijk – automatisch meer drinken.Een tekort aan water leidt tot uitdroging en heeft direct een negatief effect op een gezonde haargroei. Voor afwisseling kies je voor infused water: water met een smaakje.

Al met al zijn er best wat dingen die je aan kunt passen tijdens de warmere maanden. Natuurlijk geld niet voor iedereen hetzelfde. Maar alleen door proberen, leren we, dus: test uit en kijk hoe jouw haar erop reageert.

Pas jij je haar routine ook aan in de zomer?

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm