Black Hair

Zo zorg je ervoor dat je dochter ook van haar haar gaat houden

motherdaughter hair

Het is waarschijnlijk de missie van iedere ouder om hun kind te leren van zichzelf te houden. Wat ze zien in de media, op school, internet of op straat kan soms juist averechts werken. Lange tijd (en misschien nu nog) was lang en steil haar de norm, wat ertoe heeft geleid dat er tot de dag van vandaag nog veel vrouwen rondlopen die hun eigen haar werkelijk echt niet mooi (genoeg) vinden. Hoe zorg je ervoor dat jouw dochter dat op latere leeftijd niet overkomt? Met deze tips kom je al een eind op weg:

Complimentjes

Wie houdt er niet van? Ook kinderen vinden het heerlijk wanneer je hen complimenteert. Misschien doe je dit al dagelijks en complimenteer je je dochter over haar schoolwerk of sportprestaties. Maar vertel haar ook een paar keer per week hoe mooi je haar haar vindt en laat zien dat haar haar heel erg veelzijdig is. Geloof wat je zegt en laat het haar ook zelf zien in de spiegel. Het werkt echt!

Spiegelbeeld

Koop je leuke barbiepoppen voor je dochter? Zorg er dan ook voor dat er een aantal poppen tussen zitten met hetzelfde haartype als dat van je dochter. Lange tijd waren dit soort poppen lastig te vinden, maar inmiddels vind je er zat van online.

Samen 

Betrek je dochter al vanaf jonge leeftijd bij haar haarverzorgings-routine. Laat haar weten waarom en hoe ze haar haar moet verzorgen. Op deze manier leert ze ook zelf om te gaan met haar haar en voorkom je dat ze gaat denken dat kroeshaar of krullend haar erg ‘lastig’ te behandelen is. Ook belangrijk is dat je dochter het leuk blijft vinden om haar haar te kammen. Vooral het haren wassen kan soms wat irritatie bij meisjes opwekken. Gelukkig zijn er verschillende manieren te vinden waarop je deze irritatie weg kunt halen. Blogger Serenity van Serenitheory.nl schreef er een interessante blog over. Is verder het uitkammen een probleem? Schaf dan producten aan die je kunt insmeren voordat je het haar uitkamt, zodat het veel soepeler verloopt. Vertel haar ook welke producten je gebruikt en waarom, zodat ze weet dat ook jij er alles aan doet om het haren kammen zo leuk mogelijk te maken.

Luisteren

Uiteindelijk heeft je dochter natuurlijk ook een eigen wil en natuurlijk mag dat ook! Luister ook naar haar wanneer ze zegt wat ze graag zou willen met haar haar. Wilt ze haar haar toch graag relaxen? Ga dan met haar in gesprek en probeer er achter te komen waarom ze het precies wilt. Stel met haar samen een lijst op met de voor- en nadelen van een mogelijke haarbehandeling die ze zou willen ondergaan. Of biedt haar eerst minder permanente opties (zoals een blowdry), zodat ze eerst kan aanvoelen of dit is wat ze elke dag wil. Samen komen jullie er vast en zeker wel uit!

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies