Beauty

Zo ziet het eruit als donkere vrouwen ‘nude’ producten gebruiken

When black woman wear nude

Nude. Wat is Nude eigenlijk? Als je het letterlijk vertaalt betekent nude ‘naakt’. Maar sinds jaar en dag staat deze term in de mode en beauty wereld voor ‘huidkleurige producten’. Iets (bijvoorbeeld een lippenstift of een bh) is ‘nude’ wanneer het je huidskleur matcht. Het enige vreemde er aan, is dat ‘nude’ vaak gelijk staat met de blanke huidskleur. Een nude bh, nude ondergoed of lippenstift voor de donkere huid kopen? Je komt vaak bedrogen uit, want nude blijkt dan toch niet zo nude te zijn.

Hoogstwaarschijnlijk heb je het zelf al ondervonden, maar in dit filmpje wordt het weer op een hilarische manier duidelijk: zo ziet er eruit als donkere vrouwen ‘nude’ producten gebruiken:

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies