Black Hair

Zo voorkom je droog haar als transitioner!

Als je eenmaal besluit te stoppen met relaxen en de big chop voorlopig nog wilt skippen, krijg je het elke maand moeilijker met het verzorgen van je haar. De twee verschillende haarstructuren sluiten gewoon niet op elkaar aan. En hoe kroezer je haar, hoe groter het verschil en hoe lastiger het te combineren is.

Ik vond deze twee foto’s van een transitioner met haartype 3 en eentje met haartype 4.

transitioning_haartypes

Als je een relaxer hebt, ben je gewend je haar een aantal keer per week in te smeren met een moisturizer. Je haar voeden en het moisture/proteine balans op peil houden, is een makkie. Maar als transitioner zul je vast wel merken dat je haar zoveel sneller droger wordt. Dat heeft uiteraard met je natuurlijk haar te maken dat terug groeit. Kroeshaar is als een spons. Daarnaast verspreid de natuurlijk olie (sebum) veel moeilijker door kroes haar, waardoor het snel droog wordt.

Aangezien je je haar graag wilt laten groeien, is droog haar het laatste waar je op zit te wachten als transitioner. Daarom wat tips om dit te voorkomen.

  • Ga op zoek naar een hele goede moisturizer op waterbasis. En bekijk echt per dag of je haar nog wat vocht nodig heeft. Waarschijnlijk zul je vaker een moisturizer moeten gebruiken dan toen je haar alleen gerelaxed was.
  • Focus niet alleen op moisture. Soms kan droog haar juist het gevolg zijn van te weinig proteïne in het haar. Een overload aan moisture zorgt voor heel erg zwak haar. Zorg ervoor dat je in het bezit bent van een goede proteïne conditioner.
  • Deep conditioners are your best friends! Probeer tenminste 1 keer per week je haar een deep conditioner te geven. Dit kun je altijd combineren met je wasbeurt. Het beste kun je daarbij een stomer gebruiken. Maar ben je niet in het bezit van zo’n apparaat, dan kun je ook zelf een stoomkap creëren met behulp van een droogkap.
  • Soms kan het ook zijn dat je haar niet goed schoon is. Gebruik een hele goede clarifying conditioner. Een clarifying conditioner zorgt ervoor dat je haar weer helemaal schoon wordt. Als je haar schoon is, zul je merken dat je moisturizer veel beter ‘pakt’ en je haar langer gevoed blijft.
  • De LOC of LCO methode werkt perfect voor transitioners. Kies een leave in conditioner/moisturizer(L), olie(O) en haarboter/cream(C) die goed op elkaar aansluiten. En gebruik ze in de volgorde L-O-C of L-C-O. Net wat goed werkt voor jou.

Hopelijk heb je iets aan deze tips! Ik ben benieuwd naar jouw manier om als transitioner je haar gevoed te houden.

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm