Black Hair

Zo vind je de perfecte cleansing shampoo

shampoo_cleansing
Er zijn heel veel verschillende soorten shampoos verkrijgbaar. Afhankelijk van wat het doel is, heb je een bepaalde shampoo nodig. De cleansing shampoo is er speciaal voor als je je haar goed wilt schoonmaken en af wilt van alle styling producten in je haar (build up).

Sulfaten shampoo?

De trend van dit moment is dat vrouwen zo min mogelijk sulfaten shampoo willen gebruiken. Het maakt je haar schoon, maar verwijderd ook direct je natuurlijke oliën, waardoor je haar erg droog wordt. Daarnaast zijn er veel vrouwen die een slechte reactie hebben op sulfaten.

Ons haar heeft een ph-waarde tussen de 4,5 en 5,5. Een waarde dichtbij de 0 wordt een zure stof genoemd. Een waarde dicht bij de 14 wordt een alkalische of basische stof genoemd. Om je haar schoon te krijgen, zul je je haarschubben moeten openen. Dit kan alleen met een product met een hoger pH waarde en dat zijn vaak toch de shampoos met sulfaten.

Vervangers voor sulfaten

Maar niet iedereen wil sulfaten shampoos gebruiken of heeft goede ervaringen met sulfaten shampoos. Gelukkig zijn er dan ook nog alternatieven. Zoek in jouw shampoo voor de volgende ingrediënten:

  • Sodium Lauryl Sulfoacetate 
  • Disodium Laureth Sulfosuccinate 
  • Sodium Cocoyl Isethionate 
  • Sodium Lauryl

Dit zijn minder harde ingrediënten in shampoos. Ze zullen je haar minder droog maken, maar je zult meer moeite moeten doen om je haar schoon te krijgen.

Ook kun je heel simpel baby shampoo kopen. Hierin zitten vaak nog mildere ingrediënten, zoals: EG 80 Sorbitan Laurate, Cocamidopropyl Betaine, Lauroamphoglycinate

Als laatste is het belangrijk om te weten dat je cleansing shampoo absoluut geen conditioner moet zijn. Vermijd daarom ook siliconen in je shampoo. Een cleansing shampoo gebruik je immers om je haar te ontdoen van build up door conditioners en styling producten…

De perfecte shampoo?

…die is dus voor iedereen verschillend. Gebruik een sulfaten shampoo als je haar en huid hier tegen kan en als je er zelf natuurlijk geen bezwaar tegen hebt. Kies voor mildere varianten als je haar hier voldoende schoon van wordt.

Welke cleansing shampoo is jouw favoriet?

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm