Black Hair

Zo vervelend: relaxed haar en droge haarpunten

droge_haarpunten

Is je haar relaxed? Dan moet je extra goed voor je haar zorgen. Een relaxer breekt de volledige haarstructuur en verliest veel proteïne en moisture. Met de juiste producten en de juiste verzorging, kan je relaxed haar heel gezond laten groeien.

Een van de meest uitdagende dingen in de verzorging van relaxed haar zijn de haarpunten. Die drogen namelijk zo snel uit. Maar toch is dit te voorkomen. Probeer dit eens:

De Baggy Method

De Baggy Method is een hele goede manier om droge en brose haarpunten te verzorgen. Je hebt er een plantaardige olie, zoals olijfolie, kokosolie of zonnebloemolie voor nodig. Breng de olie aan op je haarpunten, doe je haar in een staart (of meerdere), en plaats vervolgens een (boterham)zakje om je staart. Doe dit in de avond, ga ermee slapen en verwijder de zakjes de volgende ochtend. Je zult merken dat je haarpunten heerlijk zacht aanvoelen en er gezonder uitzien.

Ceramide

Een absolute must voor relaxed haar is een ceramide conditioner of een leave-in conditioner met ceramide erin. Kort gezegd is ceramide een natuurlijke olie die te vinden is op de haarschubben en dient als een soort ‘cement’ om de haarschubben bij elkaar te houden. Het zorgt er dus voor dat de proteïne en moisture in het haar beschermd worden. Heel erg belangrijk dus. Vooral voor je haarpunten. Gelukkig zijn ceramiden heel veel te vinden in haarproducten (zoals in Aubrey Organics GPB Conditioner), maar ook gewoon in oliën als druivenpit olie, saffloerolie en zonnebloemolie. Geef je haarpunten dus extra liefde met een van deze oliën.

Voorzichtig kammen

De een kamt het haar als het nat is, de ander als het droog is. Wij houden van de middenweg: vochtig haar. Als je haar droog is, kun je het natspuiten met een mix van water en een leave in conditioner. Kam altijd heel voorzichtig. Begin bij je puntjes. Kom je knoopjes tegen? Gebruik dan je handen om de knoop los te maken.

Proteine

Richt je niet ALLEEN op moisture. Natuurlijk is dat heel belangrijk, maar teveel moisture maakt je haar ook zwak. En daarom moet je ervoor zorgen dat je altijd een proteïne conditioner in huis hebt. Proteïne versterkt het haar. Je kunt bijvoorbeeld 1 keer per maand een proteïne conditioner gebruiken (of vaker). Maar je kunt ook tijdens je moisturizing conditioner, een proteïne conditioner alleen op je haarpunten aanbrengen. Doe dit 2 of 3 weken achter elkaar voor een super boost. Daarna kun je het gewoon weer maandelijks gebruiken.

Heb jij nog tips te delen die droge haarpunten voorkomen?

foto: pinterest

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm