Interviews

Zo verlies je minder haren tijdens het uitkammen

uitkammen

Ben je ook zo bang dat je tijdens het uitkammen van je haar teveel haren verliest? Kam jij liever je haar daarom helemaal niet? Dan heb je zeker wat aan deze tips. Want er is een manier waardoor je minder haren verliest tijdens het uitkammen van je haar!  Namelijk door het uitkammen met je vingers.

Dit heb je nodig

Je hebt niet veel nodig voor het ‘vingerkammen’ (voor relaxed en natural haar):

  • Een conditioner
  • Olie
  • Spuitflesje
  • Geduld
  • Je tien vingers

En zo doe je het

  1. Doe eerst een goede pre-poo. Een pre-poo is een behandeling voordat je je haar gaat wassen. Breng kokosolie of olijfolie aan op je haar. Vergeet de wortels en de haarpunten niet. Bind een doek en laat de olie de hele nacht intrekken. De volgende ochtend kun je je haar wassen.
  2. Was je haar met een goede moisturizing shampoo. Moisturizing shampoos hydrateren het haar en zorgen ervoor dat het haar zacht en behandelbaar is na het wassen. Voorbeelden van moisturizing shampoos zijn: 3Sisters Of Nature Sulfate Free Shampoo en Jane Carter Solutions Misture Nourishing Shampoo.
  3. Verdeel je haar in kleine secties en breng je conditioner pluk voor pluk aan (geen leave-in conditioner). Terwijl je de conditioner aanbrengt, kun je al beginnen met het vingerkammen. Begin steeds bij de haarpunten en ‘kam’ naar de wortels. Heb je wat knoopjes? Trek ze dan niet los, maar haal ze rustig met je vingers uit elkaar
  4. Was de conditioner uit. Was niet alles in 1 keer, maar verdeel je haar in 4 secties en twist of vlecht het haar na het uitwassen.
  5. Breng daarna een leave-in conditioner aan. Kies een leave-in conditioner op waterbasis, zoals Aunt Jackie’s Moisturizing Leave- in Conditioner 

Klitten en knopen voorkom je door je haar zoveel mogelijk te stretchen. Vlecht of twist je haar s’avonds en slaap met een satijnen doek. Het vingerkammen kost veel werk, maar je zult echt merken dat je veel minder haar verliest dan met een kam. Wil je dan toch een keertje je haar kammen met een kam? Gebruik dan een Tangle Teezer of een Denman Brush.

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm