Black Hair

Zo veelzijdig is jamaican black castor olie

Als je al enige tijd goed bezig bent met het verzorgen van je haar, heb je vast weleens een potje castor olie of Jamaican JBCOblack Castor Olie geprobeerd. Deze wonderolie, zoals het ook vaak wordt genoemd, heeft zoveel bijzondere eigenschappen. Zowel met ‘gewone’ castor olie als met jamaican black castor oil (jbco), kun je heel gezond haar krijgen. Maar onze voorkeur gaat uit naar de jbco. Het grootste verschil tussen deze twee olie zit in het verwerkingsproces.  JBCO wordt, net als gewone castor olie, gemaakt van de bonen of zaden van de ricinus plant. Terwijl castor olie wordt geperst uit verse zaden, wordt jbco geperst uit geroosterde zaden. Zo geeft het roosteren van de zaden, de olie een hogere pH waarde. Deze hogere waarde helpt je hoofdhuid te reinigen en de poriën te openen. Lees hier meer over de eigenschappen van jbco.

TIP: Bestel hier goedkoop jouw Jamaican Black Castor Olie

Je kunt jbco op verschillende manieren in je haar- en huidverzorging gebruiken. Jamaican black castor oil is hartstikke veelzijdig!

1. Dikkere wenkbrauwen

Breng een klein beetje jbco aan op een wattenstaafje en smeer voor het slapen gaan je wenkbrauwen ermee in. De omega vetzuren in de olie zorgen ervoor dat je haartjes weer gaan groeien.

2. Littekens vervagen

Als je een litteken hebt, kunnen oliën het litteken verzachten en ervoor zorgen dat het minder opvalt. Castor olie is de best keuze omdat het de poriën laat ademen. Reinig je litteken eerst met een milde zeep. Vooral wanneer je littekens hebt als gevolg van acne, is het reinigen heel belangrijk. Breng dan de olie aan. Je huid hoeft niet droog te zijn, voordat je de olie aanbrengt. Extra water werkt juist voordelig.

3. Haarlijn weer laten groeien

Een van de meest gebruikte manieren om een dunner wordende haarlijn weer te laten groeien is door het gebruik van jbco. Mix het met een aantal druppels rozemarijn olie en breng het dagelijks aan op de dunnen plekjes. Voor een nog beter resultaat, masseer je de olie goed in.

4. Vervaag kraaienpootjes

Niks mis met lachrimpeltjes en kraaienpootjes, maar wat is het fijn als je het nog even kan uitstellen. Smeer daarom met een watje wat jbco om lang je ogen. Na een aantal weken zal je merken dat de kraaienpootjes wat vervagen.

5. Pre poo

Net als vele andere oliën, is jbco ook te gebruiken als pre poo. Mix het met kokosolie en breng het aan op je haar. Doe dit pluk voor pluk en geef extra aandacht aan je haarpunten. Masseer de olie vervolgens goed in en laat het voor 20 minuten intrekken. Daarna was je je haar als gewoonlijk.

6. Verzacht je haar

Jbco brengt een laagje om je haar en geeft het glans. Mix het met je favoriete leave-in conditioner of gel voor extra ‘hold’, glans en zacht haar.

7. Gewrichten

Als je last hebt van pijnlijke gewrichten voor het slapen gaan of na het (hard)lopen, kun je wat jbco over je handen/voeten wrijven. Het verlicht de pijn vanwege de vetzuren die erin zitten.

Ook overtuigd van de voordelen van jbco? Een flesje kun je kopen in deze webshop: www.supernaturals.nl

bron: Naturallycurly

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm