Black Hair

Zo simpel is de big chop

big_chop

In principe hoef je alleen maar je haar te knippen voor een big chop. In dat opzicht is het natuurlijk hartstikke simpel. Het is meer de angst die de meeste vrouwen tegenhoudt om hun natural hair journey met een big chop te beginnen. Koste wat het kost moet de lengte worden behouden. En zelfs dat is geen gemakkelijke opgave (maar niet onmogelijk). Twee verschillende haarstructuren goed verzorgen, kost best wat tijd en geduld. Op een gegeven moment moet je gewoon de haarpunten knippen en dan heb je vast wel wat aan deze tips:

Bereid je voor

Als je al jaren gewend bent je haar te relaxen en jezelf alleen maar kent met steil haar; bereid je dan voor. Voornamelijk mentaal. Het is natuurlijk wennen om eindelijk je eigen haarstructuur te leren kennen. Het ziet er anders uit en waarschijnlijk zul je ook reacties krijgen vanuit je omgeving. Mocht je nog heel onzekerbig_chop_transitioning over je natuurlijke krullen zijn, zorg er dan voor dat je je relaxer pas eruit knipt als je met je natuurlijke krullen een staart kunt maken. Dit kan natuurlijk enige tijd duren, maar een staartje is altijd een goede haarstijl voor als je het even niet meer weet. Daarnaast staat het iedereen mooi, natural of niet.

Bij een goede voorbereiding hoort ook de aanschaf van de juiste producten. Het is best moeilijk om in een keer de juiste producten te vinden. Je weet immers niet of je haar heel snel droog wordt, of het wel van oliën houdt en hoe je krullen het mooiste uitkomen. Zorg er in elk geval voor dat je een goede ‘starterskit’ hebt. Deze bestaat uit een moisturizing shampoo, clarifying shampoo, (deep) conditioner, leave-in conditioner, olie en eventueel stylingproducten zoals een krullen crème en een gel. Ook handig om paraat te hebben: bobby pins en hoofddoekjes. Hoofddoekjes kun je op verschillende manieren binden en verdoezelen een bad hair day (of een mislukte eerste twist out;)).

Ga op zoek naar voorbeelden

Learn from the best! Er zijn talloze inspirerende vrouwen online te vinden die hetzelfde doormaken als jij. Zij delen hun hair journey. Geven tips en tricks en laten leuke haarstijlen zien met dezelfde haarstructuur als jij. Ga dus op zoek naar de persoon die dezelfde haarstructuur als jij heeft, niet iemand waarvan jij de haarstructuur heel mooi vindt.

Hierbij alvast wat tips:

Donedo – haartype 4a,b,c

Veepayjay – haartype 4b,c

Heyfranhey – haartype 3b,c

ItsMyRayeRaye – haartype 3a,b

Experimenteer!

Omdat je je haar opnieuw moet uitvinden, zul je heel veel moeten experimenteren. En dat gaat tijd kosten. Waardevolle tijd. Want hoe fijn gaat het zijn wanneer je precies weet wat je wel en niet met je haar kunt doen. En welke producten perfect geschikt zijn voor een mooie twist out? Experimenteer met haarstijlen, haar routines en producten. Natuurlijk kunnen de artikel op MyBlackHair.nl en de YouTube filmpjes je daarbij helpen. Ook kun je tips vragen aan andere in je omgeving.

Al met al zal het voor iedereen een prachtige reis zijn!

Heb jij een big shop gedaan? En wat zijn jouw tips voor vrouwen die (nog) niet durven?

 

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm