regen
Black Hair

Zo overleeft je haar een regenachtige dag

Hoe je je haar ook draagt – natural, relaxed, weave of in braids – de regen verpest altijd je kapsel. In deze periode kunnen we veel regen verwachten, so you better be prepared!

1. Draag je haar op één van deze manieren

Los haar is sowieso vragen om problemen. Als je van tevoren al weet dat het gaat regenen, zorg er dan voor dat je je haar bijvoorbeeld in een knotje hebt. Ter inspiratie, hierbij nog een aantal andere haarstijlen die de regen

Bun(s)

Een knotje (of meerdere) werkt altijd! Is je haar niet zo lang? Voeg dan nep haar (bijvoorbeeld) Marley hair toe.

Schermafbeelding 2015-09-14 om 13.04.27

@gloriaann_

bun_regen

Vlechten

Hou je niet van strakke knotjes of wil je gewoon wat afwisseling? Kies dan voor één of meerder vlechten of twists.

side_braid1 side_braid2

Tuck & Roll

Niet iedereen is weg van deze haarstijl, maar effectief is het wel. Het beschermt je puntjes en de haarstijl is bestand tegen de regen.

Schermafbeelding 2015-09-14 om 13.16.38

@aishaandlife

tuck_roll1

2. Bobby Pins & haarelastiekjes

Heb je toch je haar los? Zorg er dan voor dat je altijd bobby pins en/of haarelastiekjes bij je hebt. In het geval van een flinke stortbui en pluizig haar, kun je direct je haar vastbinden of vast pinnen. Doe de bobby pins en elastiekjes in je make-up tasje. Zo vergeet je ze nooit mee te nemen.

3. Gel

Ook altijd handig om bij je te hebben is gel. Voor als je je haar in een staartje hebt, het vochtig wordt en je haar begint te pluizen. Een klein beetje gel zorgt er dan weer voor dat je haar goed zit.

Wil je je haar in een twist-out of braid out dragen, terwijl het erg nat weer is? Gebruik dan een gel om je haar mee te twisten in plaats van alleen een haarboter, leave-in conditioner of krullen crème. Het zal iets langer blijven zitten. Maar verwacht geen wonderen als het met bakken uit de lucht komt vallen.

 

Wat doe jij om je haar tegen de regen te beschermen?

foto’s: Pinterest, NaturallyCurly en IG

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm