Black Hair

Zo maak je de dunne vlechten tussen je cornbraids

Je haar naar achteren vlechten kan op een hele simpele manier, door het gewoon recht-toe-recht-aan te vlechten.Wil je toch wat variatie? Dan kun je ervoor kiezen om tussen de dikke vlechten ook een aantal dunnere vlechten te maken.

cornbraids1

(bron)

De combinatie van dunne en dikke vlechten tussen je cornbraids, kan je kapsel nog leuker maken! Het is even oefenen wanneer je het zelf doet, maar het is zeker te doen. Voor de dikke vlechten gebruik je extra lang nep vlechthaar. De dunne vlechtjes tussen de dikke vlechten zou je – als je eigen haar lang genoeg is – met je eigen haar kunnen vlechten. Ga je aan de slag? Lees dan eerst deze tips:

  • Gebruik de cherokee braid om je haarlijn minder te belasten
    Dit is ook een invlecht waarbij je nep haar gebruikt. Maar in plaats van het nephaar al aan het begin van de vlecht mee te vlechten, begin je de vlecht eerst door gebruik te maken van je eigen haar. Daarna voeg je tijdens het vlechten steeds meer plukjes en steeds dikkere plukjes nep haar toe. Zo creëer je een vlecht die van dun naar dik gaat. Meer info lees je hier.
  • Zorg ervoor dat je haar is uitgekamd voordat je begint met vlechten
    Niets is zo vervelend als pijn hebben wanneer je haar wordt ingevlochten. Zorg er dus voor dat je je goed voorbereid, door je haar te hebben gewassen, moisturizer erin en goed uit te kammen. Zo voorkom je dat er tijdens het vlechten teveel knopen in je eigen haar ontstaan.
  • Weet wat je wil
    Bepaal van te voren hoe je cornbraids eruit moeten zien. Kijk voor inspiratie op internet en laat je haarstylist desnoods een foto zien van het kapsel dat je wilt hebben. Zo voorkom je teleurstellingen!

De cornbraids maken

In dit filmpje van online magazine Elle kun je heel goed zien hoe de combinatie tussen dikke en dunne cornbraids wordt gemaakt.

Succes!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies