Black Hair

Zo kun je je haarproducten netjes opbergen in de badkamer


haarproducten_opruimen3

Ik moet het bekennen: ik ben een product junkie. Ik heb echt zóveel haarproducten in de badkamer staan. Elke keer overtuig ik mezelf dat ik alles toch echt nodig heb. Maar dat is natuurlijk heus niet zo. Gelukkig heb ik wel goede manieren gevonden om de haarproducten netjes op te bergen in de badkamer, zodat niemand in mijn gezin er last van heeft.

Het leek mij leuk om tips te geven hoe je je badkamer zo kunt inrichten dat je ook met veel spullen nog een net uitziende badkamer hebt!

  1. Opberglades

Behalve dat een badkamer natuurlijk naar jouw smaak moet worden ingericht, kun je voor een nette uitstraling het beste badkamer meubels hebben met kasten die dicht kunnen. Ik heb zelf een hangend wastafel met twee lades eronder. In de onderste lade zitten mijn shampoos en conditioners, oliën en haarboter. In de bovenste lades bewaar ik mijn haar tools zoals kammen, borstels en elastiekjes.

Mocht je nog op zoek zijn naar goede badkamermeubels, kijk dan bij een badkamer bij Maxaro.nl. Zij hebben mooie en betaalbare badkamermeubels.

Ik probeer niet meer dan 3 shampoos en 3 conditioners in de lades te hebben. De rest van de producten berg ik dan op in mijn kamer of op zolder.

haarproducten_netjes_opbergen

  1. Sorteerbakjes

Ik heb veel boters, kleien en oliën die ik mix tot zelfgemaakte haarproducten. Omdat niet alles in de lades past en ik deze producten net iets minder vaak gebruik, heb ik deze daarom in sorteerbakjes geplaatst in een andere kast. Dit is een open kast en met de producten apart in een bakje in de kast, ziet het er al veel netter uit dan als ik de producten er gewoon los in doe. Ook kun je met die sorteerbakjes de producten beter verdelen. Alle oliën in één bakje, alle haarboters in één bakje, etc.

  1. Zeepbakjes

In mijn douche heb ik ook nog een klein zeepbakje. Als ik mijn haar ga wassen, plaats ik daar de shampoo en conditioner in. Zodra ik klaar ben met het wassen van mijn haar, berg ik de haarproducten die ik heb gebruikt weer op in ladekast onder mijn wastafel.

haarproducten_netjes_opbergen

  1. Haakjes met zuignap

Haakjes zijn ook handig om te hebben. Niet alleen voor het ophangen van je handdoek, maar je kunt er ook je kam aan hangen. Ik heb een haakje met zuignap aan mijn douchedeur hangen. Die gebruik ik om bijvoorbeeld mijn borstel of kam aan op te hangen als ik tijdens het wassen van mijn haar, mijn haar nog moet uitkammen. Ook deze berg ik na gebruik weer op in mijn lades.

  1. Minder producten

Laatste tip: gebruik minder producten. Eens in de paar maanden bekijk ik alle producten en de houdbaarheidsdatum. Veel kan worden weggegooid. Een ander deel geef ik weg omdat ik het niet gebruik. Producten die ik heel weinig gebruik, zoals producten om het haar te stijlen of haar tools zoals flexi rods en rollers, bewaar ik in een andere kamer. Zo blijft de badkamer netjes en opgeruimd!

Heb jij nog tips om de badkamer netjes te houden als je veel haarproducten hebt? Deel in de comments!

*sponsored post

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm