Beauty

Zo krijg je prachtige voetjes en een verzorgde bikinilijn

Nu het weer wat warmer wordt, is het heerlijk om met slippertjes te lopen en een duik te nemen in het zwembad. Tijd dus om onze voetjes en bikinilijn weer alle aandacht te geven. Alhoewel je dit natuurlijk het hele jaar door moet doen, vraagt de zomer toch wel om een extra bezoek aan de schoonheidssalon.

Eén van de meest belangrijke dingen die je waarschijnlijk checkt, voordat je je bikini of badpak aan doet, is je bikinilijn. Het liefst is die haar-vrij en voelt het glad aan. Toch best lastig, als na het scheren de haartjes binnen een dag weer beginnen te groeien. Gelukkig zijn er ook andere manieren om van ongewenst haar af te komen. Onze favoriet: waxing!

Nou heb je vast wel eens van waxing gehoord. Misschien heb je het al eens overwogen of onderging je al eens een wax behandeling. Toch nog een korte uitleg over waxing: waxing (wordt ook wel harsen genoemd) is het tijdelijk verwijderen van ongewenst haar met wortel en al. Bij waxen blijft je haar gemiddeld drie tot vier weken langer weg. Super handig! Vooral als je deze zomer op vakantie gaat. Heerlijk om je daar dan niet druk over te hoeven maken. Er zijn twee soorten waxen:

  1. Harde wax: deze wordt opgewarmd en met een spatel op de huid aangebracht. De wax wordt vervolgens hard en kan met de vingers verwijderd worden.
  2. Vloeibare wax: vloeibare wax wordt aangebracht met een spatel. Omdat de wax vloeibaar blijft, wordt het verwijderd met een wax strip.

Waxen heeft één groot nadeel: het doet hartstikke veel pijn. Alhoewel de pijngrens voor een ieder verschilt, is vooral de eerste keer geen pretje. Je kunt voorzorgsmaatregelen nemen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je haartjes niet té lang zijn. Knip ze dan even van tevoren. Heb je echt heel veel pijn? Dan kun je een halfuur voor je afspraak een paracetamol innemen. Dat ontspant. Maar probeer het gewoon zonder en denk aan de eeuwenoude gezegde: wie mooi wilt zijn moet…’ Juist ja. En eerlijk is eerlijk; de pijn is echt de moeite waard. Waxen heeft namelijk zoveel voordelen.

Gladde bikinilijn

Als je van scheren naar waxen overstapt, merk je direct een groot verschil. Een gladde bikinilijn! In tegenstelling tot scheren, verwijder je met waxen niet alleen de zichtbare haartjes, maar ook de wortel. Hierdoor zie je én voel je geen enkel haartje meer.

Zachte huid

Door het waxen verwijder je de dode huidcellen. Dode huidcellen zitten op de buitenste laag van je huid. Ze beschermen je, maar kunnen er ook voor zorgen dat je huid er dof en oneffen uit komt te zien. Door de dode huidcellen te verwijderen krijg je een meer effen huid die glanst en zacht aanvoelt.

Geen donker gekleurde bikinilijn

Veel vrouwen met een donkere huid hebben last van een donker gekleurde bikinilijn. Dit komt voornamelijk door het scheren en ingegroeide haartjes. Het waxen van je bikinilijn zorgt ervoor dat de haartjes volledig worden verwijderd, waardoor je geen stoppels ziet. Vooral als je huid iets lichter is, werken stoppels niet mee om een mooie, gladde bikinilijn te krijgen. Door het waxen blijven je haartjes veel langer weg, waardoor je ook minder vaak hoeft te ontharen. Dit verkleint weer de kans op een geïrriteerde huid en ingegroeide haartjes.

Om je onthaarde lichaamsdelen zo lang mogelijk zacht en glad te houden, moet je twee dagen na het waxen de huid scrubben met een suiker scrub. Doe dit daarna zo’n drie tot vier keer per week. Op deze manier voorkom je ingegroeide haartjes en houdt je de huid zacht.

Prachtige voetjes

all_skins2

Naast de bikinilijn, zijn verzorgde voeten en teennagels ook een must in de zomer. Een bezoekje aan de pedicure is echt geen overbodige luxe. Het zorgt niet alleen voor ontspanning, je krijgt er ook prachtige voetjes voor terug:

Zachtere voeten

Eén van de grootste boosdoeners die ervoor zorgt dat je voeten hard aanvoelen, is eelt. Een dun laagje eelt onder de voeten, is niet erg. Het werkt juist beschermend. Maar teveel eelt voelt al gauw ruw aan en ziet er niet verzorgd uit. Er zijn uiteenlopende oorzaken voor het ontstaan van eelt, zoals, droge voeten, te lang en te veel staan, overgewicht en ouder worden. Bij de pedicure kun je je eelt laten verwijderen en je voeten laten insmeren. Zo worden ze heerlijk zacht.

Perfect geknipte nagels

Bij mooie, verzorgde voetjes kunnen de nagels niet ontbreken. Het knippen en schoonmaken voorkomt dat nagels naar binnen groeien en een infectie veroorzaken. Knip ze niet te kort en gebruik na het knippen een vijl om de nagels een mooie vorm te geven.

Mooi lakje

Een mooi kleurtje op je teennagels kan niet ontbreken in de zomer. Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar natuurlijk ook voor een heel rustig kleurtje gaan. Zorg er in elk geval voor dat je een base coat gebruikt. Dit voorkomt verkleuring van de nagels.

Wanna try?

all_skins1

Je moet waxen en een pedicure eens een keer geprobeerd hebben. Alleen dan kan je de voordelen ervaren. All Skins Schoonheidsinstituut heeft wel heel verleidelijke zomeracties, die wij graag met je delen.

– Je kunt 3x een brazilian wax doen voor €29,99 i.p.v. €60! En:

– voor een pedicure betaal je €29,99 i.p.v €37!

All Skins Schoonheidsinstituut is de perfecte salon om je te laten waxen. Vooral als je voor het eerst gaat. De medewerkers zijn super lief en maken het je zo aangenaam mogelijk. Lezeres Shari deed er vorig jaar haar eerste waxing behandeling.

Tijdens het waxen is er geen sprake van double dipping. Dit houdt in dat de spatel waarmee de wax wordt aangebracht nooit twee keer in de wax wordt gedoopt. Tevens wordt er gewerkt met handschoenen. Wel zo fijn, toch?

Ook voor de pedicure ben je in goede handen. Als je voor het eerst komt, wordt er doormiddel van apparatuur bekeken of je een medische of basis pedicure nodig hebt. Je voeten worden vervolgens heerlijk gemasseerd en schoongemaakt. Je nagels worden geknipt en je krijgt een mooi lakje. Beter kan het niet. Toch?

Boek een wax behandeling of pedicure!

All Skins Schoonheidsinstituut
Sierplein 33, Amsterdam
Ingang: Dio drogist
020 7529572
www.allskins.nl

Voorwaarden:

  • De Brazilian wax actie is verkrijgbaar tot 31 juli 2015. Alle 3 behandelingen moeten voor 31 oktober 2015 gedaan zijn.
  • De pedicure actie is geldig t/m 31 Oktober 2015
Sponsored post

foto: pinterest

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm