gedefinieerde-krullen-after1-c
Black Hair

Zo krijg je mooie, pluisvrije gedefinieerde krullen!

Advertisement

Ik denk dat het een missie is van veel vrouwen met kroes en krullend haar: de perfecte kruldefinitie. Alhoewel een beetje pluis ook wel echt heel leuk kan zijn, word ik stiekem toch blij als ik een mooie krul in mijn haar spot.

Ik heb haartype 4. Het wordt heel snel droog en de krullen komen er niet vanzelf in. Daar heb ik de juiste producten voor nodig. Het belangrijkste is dat het voedende producten zijn die mijn haar hydrateren en de krullen mooi definiëren.

Gedefinieerde krullen

Ik ging aan de slag voor pluisvrije, gedefinieerde krullen. Hiervoor heb ik de volgende producten en methode gebruikt:

  1. Wassen

gedefinieerde krullen

Mijn haar was één week niet gewassen en ik had veel gel en andere stylingsproducten gebruikt. Een goede wasbeurt was wel nodig dus! Omdat ik vooral veel vocht in mijn haar wilde behouden, koos ik ervoor om mijn haar te wassen met de Reinigende Crèmespoeling van L’Oréal Paris Elvive Krulverzorging. Op de verpakking staat dat het een ‘nieuwe manier van wassen’ is. Het is een milde shampoo en wat mij betreft gelijk aan een soort co-wash.

 gedefinieerde krullen

Ik ben echt blij verrast door dit product! Het schuimt niet (dat is even wennen, als je nooit een co-wash hebt gebruikt), is heel erg licht en houdt mijn haar absoluut vrij van klitten en knopen. Daarnaast is mijn haar gewoon goed schoon en voelt het helemaal niet droog aan. Een ander pluspunt is dat het een vrij grote fles is: 400 ml! Hier kan ik lekker lang mee doen.

  1. Conditioner

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 Na het wassen, heb ik mijn haar heel kort in een t-shirt gebonden (werkt veel beter dan een handdoek en geeft weinig pluis) en heb ik pluk voor pluk de Krulverzorgende Crèmespoeling van L’Oréal Paris Elvive aangebracht. Dit lijkt een beetje dubbelop (omdat ik al de Reinigende Crèmespoeling heb gebruikt), maar dit is een wat dikkere conditioner, dus extra voedend. Ik breng de conditioner altijd pluk voor pluk aan, omdat ik dan geen enkele haarstreng oversla. Deze conditioner heeft een dikke structuur, maar ik merk dat ik er wel veel van nodig heb. Jammer dat het zo’n kleine fles is (200 ml). Ik denk dat als je heel lang of dik haar hebt, je hier zo doorheen bent. Op de verpakking staat dat ik het 2 tot 3 minuten moet laten intrekken, maar ik doe het langer (ongeveer 20 minuten). Ik heb een plastic kap opgedaan en een warme doek gebonden op mijn hoofd. Na 20 minuten heb ik de conditioner uitgespoeld met lauw water. Om de haarschubben te sluiten, eindig ik met koud water. En ja, mijn haar is super zacht!

  1. 3. Oil-in Milk en flat twists

gedefinieerde krullen

Na het wassen en het gebruik van een conditioner, heb ik op heel vochtig haar de Oil-in Milk van L’Oréal Paris Elvive aangebracht. Dit is een melkcrème die het haar zacht maakt en krullen definieert. Hieronder een foto van het resultaat van de Oil-in Milk in mijn haar.

gedefinieerde krullen

Een goede definitie en een hele fijne leave-in moet ik zeggen. Hij maakt mijn haar zacht en zorgt er ook voor dat het niet gaat klitten. Om mooie gedefinieerde krullen te krijgen, koos ik voor flat twists: ingevlochten twists/cornrows. Ik heb dus eerst per pluk de Oil-in Milk aangebracht, vervolgens een beetje shea boter om te sealen en dan de flat twist gemaakt.

gedefinieerde krullen

  1. Flat Twists out

Het is even oefenen met de flat twists. Om zo min mogelijk pluis te krijgen en een perfecte definitie, moet je de twee strengen van de twists niet door elkaar halen. Ik ben gaan slapen met een satijnen hoofddoek en de volgende ochtend heb ik de twists losgemaakt. Ook dit moet je heel voorzichtig en rustig aan doen. Breng eerst wat olie aan op je handen in de punten van elke twist en maak ze dan één voor één los. En dit is het resultaat:

gedefinieerde krullen gedefinieerde krullen

Ik ben er echt blij mee. Dit is de eerste keer dat ik deze methode heb gebruikt. Normaal zou ik een gel gebruiken, maar de Oil-in Milk heeft prima werk verricht. Het voordeel ten opzichte van een gel is dat ik nu hele zachte krullen heb, die veerkrachtig zijn en niet hard worden.

Nog even een before & after:

gedefinieerde-krullen-before-after

Mijn favorieten uit deze lijn zijn absoluut de Reinigende Crèmespoeling en de Oil-in Milk. De crèmespoeling zorgt voor schoon en zacht haar en de Oil-in Milk geeft een mooie kruldefinitie. De conditioner mag voor mijn haar iets dikker van textuur zijn. Ik denk dat het voor een lossere krul (haartype 3) wel perfect is overigens. Het enige wat ik mis in deze lijn zijn een goede sealer (olie of haarboter) en een dikkere krullen crème. Maar wie weet voegen ze dat er nog aan toe!

L’Oréal Paris Elvive Krulverzorging

Met de nieuwe Elvive lijn wil L’Oréal Paris voor elk krultype een oplossing bieden: van losse krullen tot hele sterke krullen en zelfs kroeshaar. De lijn bestaat uit een shampoo(€4,49), een normale crèmespoeling (€4,49) en een Oil-in Milk (€5,99). Voor een strerke krul of kroeshaar is er de Reinigende Crèmespoeling (€6,99). In de hele lijn zit Amla olie en 6 bloemoliën: lotus, zonnebloem, rozen, kamille, tiare en vlasbloem. De producten zijn bedoeld om het haar zacht te maken, vrij van pluizen en klitten en (ofcourse) mooie gedefinieerde krullen.

De producten zijn verkrijgbaar bij Etos en Kruidvat en online.

Wil jij deze producten ook proberen?

Zoals je weet, is elke krul anders. Daarom ben ik benieuwd welk effect de L’Oréal Paris Elvive Krulverzorging op jouw krullen heeft. Ik ben op zoek naar 4 vrouwen met verschillende krultypes die graag de producten willen testen en hierover een review willen schrijven. Lijkt het jou leuk? Doe dan het volgende:

  1. Maak een foto van jouw krullen;
  2. Mail de foto naar redactie@myblackhair.nl;
  3. Plaats in je mailtje ook direct je adresgegevens!

Ik kies vervolgens 4 lezers met verschillende krultypes. Je krijgt de producten thuis opgestuurd.

Ik kijk uit naar jullie foto’s!

Gesponsord

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm