big fluffy curly hair
Black Hair

Zo krijg je BIG FLUFFY CURLY HAIR

Hoi iedereen, mijn naam is Shamilla Bunsee. De komende maanden zal ik als gastblogger regelmatig leuke artikelen gaan schrijven voor My Black Hair NL.

Ik sta bekend om mijn grote fluffy krullen, en het leek mij dan ook leuk om mijn eerste artikel geheel te wijden aan mijn curly hair routine.

Drie jaar geleden besloot ik ‘natural’ te gaan. Na jaren in strijd te zijn geweest met mijn haar, heb ik eindelijk de ‘perfecte’ haar routine gevonden. Dit betekent natuurlijk niet meteen dat deze techniek ook bij jou zal werken, maar sharing is caring en wie weet is dit de haar routine waar jij al die tijd naar op zoek was!

De producten

Om mijn krullen zacht, groot en pluis-vrij te krijgen gebruik ik 2 producten: Kinky Curly Knot Today en Jessiecurl Spiralicious Styling Gel. Deze twee producten zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle haartoko’s. De prijzen variëren tussen de 15-20 euro. Je zou dit resultaat ook met andere producten kunnen krijgen. De truc zit hem in de techniek en het gebruiken van een alcoholvrije gel die (let op!) hard wordt. Veel mensen schrikken ervan als gel hard wordt, maar ik zal je laten zien dat dit niet nodig is en dat je juist hele mooie krullen hiervan krijgt.

 De techniek

Start met schoon haar, en zorg ervoor dat je haar nat is wanneer je de producten aanbrengt. Dit is een goede methode om je haar zo min mogelijk te laten pluizen. Houd voor de zekerheid een sprayflesje bij de hand om je haar weer nat te maken als dat nodig.

Verdeel je haar in 4-en. Dit maakt het makkelijker om de producten aan te brengen.

Start met de Kinky Curly Knot Today. Gebruik tijdens het aanbrengen je vingers om het product gelijkmatig in je haar te verdelen. Je gebruikt je vingers als het ware als een kam. Vervolgens breng je de Jessiecurl Spiralicious Styling Gel op dezelfde manier aan. Wanneer je de producten hebt aangebracht gebruik je een microvezel handdoek of een katoenen T-shirt om al het overtollige water uit je haar te knijpen.

Laat je haar vervolgens 100% drogen en raak het niet aan! Het aanraken van je haar wanneer het nog nat is zorgt voor pluis. Zodra je haar helemaal droog is zal je merken dat het hard en stijf aanvoelt. Nu is het moment aangebroken: we gaan het pantser van de gel breken door met onze handen in ons haar te knijpen. Wees niet bang, je haar zal niet breken als je deze techniek toepast. Nadat je het pantser van de gel hebt gebroken zal je merken dat je krullen zacht, fluffy en gedefinieerd zijn.

Bekijk hier een filmpje voor mijn Big Fluffy Curly Hair routine:

The Curlygirlmovement

Twee jaar geleden heb ik ‘The Curlygirlmovement’ opgericht. Een platform voor alle vrouwen met krullend haar. Door middel van artikelen en tutorials probeer ik mijn kennis en ervaringen te delen, en samen met mijn volgers op zoek te gaan naar ‘de perfecte haar routine’.

Vond je dit artikel leuk? Volg Shamilla dan hier:

Instagram:     @Curlygirlmovement
Youtube:        Curlygirlmovement
Blog:               www.curlygirlmovement.nl
Facebook:      Curlygirlmovement

Mijn naam is Shamilla Bunsee en ik ben de oprichter van ' The Curlygirlmovement'. Dit is een platform voor alle vrouwen met krullend haar. Mijn passie voor krullend haar komt tot uiting in mijn artikelen en youtube tutorials. Samen met jou ga ik op zoek naar de perfecte technieken en producten voor jouw krullend haar!Loves: video editing, fitness, fashion, beauty & The Curlygirlmovement