Beauty

Zo kom je van gelige nagels af

gelige_nagels_c

Er zijn van die beauty kwaaltjes die erg eigenaardig zijn en soms moeilijk te voorkomen lijken. Gele nagels bijvoorbeeld. Veel vrouwen hebben daar weleens last van (gehad). En eigenlijk is het heel gemakkelijk te voorkomen.

Hoe voorkom je gele nagels?

Dat je nagels geel kleuren, kan verschillende oorzaken hebben:

  1.  Nagellak.
    Gekleurde nagellak is prachtig. Ik kan echt niet zonder. Maar nagellak kan er ook voor zorgen dat je nagels een gele aanslag krijgen. De makkelijkste manier om geel gekleurde nagels te voorkomen door nagellak, is door het aanbrengen van een base coat. Het kost net wat extra tijd, maar beschermd wel heel goed je nagels tegen de gekleurde nagellak en dus tegen het geel worden van je nagels. Daarnaast zorgt een base coat er ook voor dat je nagellak langer blijft zitten.
  2. Roken
    Roken kent vele nadelen. Dat hoef ik je denk ik niet te vertellen. Het zorgt dus ook voor gele nagels. Dat is lelijk. Stoppen met roken dus… (als je rookt).
  3. Schimmelinfectie
    En dan heb je nog de nagels die geel zijn door een schimmelinfectie. Dat is een hardnekkige infectie die niet 1,2,3 verdwijnt. Via je dokter of bij vele drogisterijen kun je een middel krijgen dat de infectie dood en daarmee de geelgekeurde schimmelnagel(s) weer herstelt.

Lees ook: De 3 meest schaamtelijke beauty vragen beantwoord

Hoe kom je van gele nagels af?

Er zijn verschillende manieren om van de geelgekeurde nagels af te komen. Dit zijn de meest effectieve manieren:

Kokosolie
Een absolute life saver in veel gevallen: kokosolie! Kokosolie heeft antibacteriele en schimmelwerende eigenschappen. Ongeveer 68% van het verzadigd vet in kokosolie bestaat uit middellangeketen vetzuren. Het overgrote deel hiervan is laurinezuur, wat bacteriedodende en virusdodende eigenschappen heeft. Gele nagels of kalknagels kun je er dus gemakkelijk mee behandelen. Dit doe je heel simpel door je nagels en nagelriemen in te masseren met de kokosolie. Het zorgt voor moisture en verzacht daarnaast de nagelriemen, waardoor je vastzittende nagelriemen weer los kunt krijgen. Gebruik de olie wel nadat je je nagels (en handen en voeten) schoon zijn. Voor een nog betere behandeling zou je wekelijks ook je nagels in een lauwwarm badje met wat kokosolie kunnen doen.

Citroensap
Citroensap kan worden gebruikt om gelige nagels witter te maken. Heel simpel: snijd een citroen doormidden, pers het sap in een kommetje en laat je nagels erin weken voor 5 tot 10 minuten. Herhaal indien nodig. Daarna gebruik je een handcrème en/of nagelcrème voor hydratatie.

Whitening tandpasta
Oke, dit klinkt heel raar, maar veel vrouwen zijn ervan overtuigd dat het werkt tegen gele nagels: whitening tandpasta. Deze tandpasta’s zijn overal verkrijgbaar. Vijl je nagels eerst met een buffer vijl. Breng de tandpasta aan op je nagels en laat het 5 – 10 minuten intrekken. Borstel de tandpasta dan met een nagelborstel of een oude tandenborstel goed in de nagel. Spoel je nagels af. Herhaal dit meerdere malen per week als het nodig is.

Tea Tree Olie
Tea Tree olie heeft krachtige, natuurlijke bacterie dodende eigenschappen. Ook als je last hebt van kalknagels is tea tree olie je redder in nood. Dagelijks een paar druppels Tea Tree Oil kan de conditie van je nagel al verbeteren. Combineer tea tree olie met Vitamine E olie en masseer het dagelijks op je nagels. Dit is sowieso goed om je nagels in goede conditie te houden.

Dat waren de beste tips om gele nagels te voorkomen en te genezen. Heb jij nog goede tips? Deel in de comments!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm