make-up-kwasten-c
Beauty

Zo houd je je make-up kwasten schoon

Alright girl, vandaag ga je je make-up kwasten schoonmaken. Want ja, dat moet je eigenlijk vaker doen dan je denkt. Natuurlijk, als je ’s morgens vroeg naar school of naar het werk moet, heb je daar absoluut geen tijd voor, maar neem dan één dag in de week een halfuurtje de tijd om voor schone kwasten te zorgen.

Tussen de haren van je kwasten en in je foundation sponsen kunnen zich namelijk heel makkelijk make-up resten, huidvet en bacteriën nestelen. Deze bacteriën kunnen zelfs je make-up aantasten, waardoor bijvoorbeeld je poeder, geen kleur meer afgeeft. Het is dus erg belangrijk je make-up kwasten iedere week grondig te reinigen. Youtuber ItsmyRayeRaye laat 3 verschillende manieren zien om je kwasten te reinigen

Wassen met afwasmiddel

Dit is voor de hand liggend. Spoel de kwasten af met heet water en doe er dan afwasmiddel op. Was de borstel en spoel hem daarna af.

Heet water

Deze manier kun je gebruiken als je enkel alleen de borstels bacterie vrij wil maken. Laat water koken in een pan en doe dan je kwasten erin.  Laat het even intrekken en daarna drogen.

(Appelcider) azijn

Vul een kom met azijn of appelciderazijn en dip je kwasten erin. Beweeg met je kwasten, zodat de make-up eraf komt. Spoel vervolgens de (appelcider)azijn er dan vanaf met lauw water.

Als laatste geeft ItsMyRayeRaye de tip om na het wassen van je kwasten altijd te desinfecteren met alcohol, zodat je zeker weten alle bacteriën hebt gedood.

Bekijk de video!

bron: Youtube ItsmyRayeRaye

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm