Beauty

Zo houd je je oksels mooi!

mooie_oksels

Als je dacht dat scheren genoeg was, om je oksels mooi te houden, think again. Hoeveel vrouwen hebben wel niet last van ingegroeide haartjes en donker gekleurde oksels. Niets is zo vervelend als het dragen van een tank top en je schamen om je hand omhoog te steken. Vooral met het warme weer in het vooruitzicht, is een mooie oksel iets om naar toe te streven. Daarom wat tips voor mooie oksels (zonder chemische middelen).

Weg met…

het scheermesje! Ik weet het: scheren is zó gemakkelijk! En je bent binnen een mum van tijd klaar. Zeker handig als je bijvoorbeeld ineens besluit te gaan zwemmen bijvoorbeeld. Maar dat is dan ook het enige voordeel. Scheren zorgt er namelijk voor dat je niet de haarwortel verwijderd, maar alleen het zichtbare gedeelte van het haar. Je haar groeit gewoon door en je zult waarschijnlijk de volgende dag al stoppels voelen. Daarnaast zorgen scheermesjes voor enorm veel huidirritaties en ingegroeide haartjes.

deodorant! Vooral de spray deodorants kunnen voor huidirritaties zorgen. Dat komt onder andere door de chemische middelen die erin zitten.

Welkom…

waxing/epileren! Het neemt wat tijd in beslag, maar waxen/harsen of epileren is de beste manier om haartjes te verwijderen. Voor waxen en harsen kun je naar de schoonheidsspecialist. Epileren kan je best zelf doen. met een pincet (duurt wat langer) of met een elektrische epileer apparaat. Eerlijk toegegeven: het kan nogal pijnlijk zijn. Maar naarmate je het vaker doet, zal je merken dat het minder pijn gaat doen.

Het waxen of epileren van je oksels zorgt ervoor dat de haartjes tot aan de wortels worden verwijderd. Hierdoor voel je geen stoppels, maar voelt de huid juist heel zacht aan. Als je last hebt van donkere oksels, kun je dit hiermee ook deels voorkomen. Als je scheert, zijn namelijk altijd nog de stoppels te zien (vooral als je een iets lichtere huid hebt en je haartjes zwart zijn). Hierdoor lijkt je oksel al donkerder. Daarnaast blijven de haartjes ook nog veel langer weg, dan als je zou scheren. Het komt zelfs voor dat het haar helemaal niet meer terug groeit als je veelvoudig epileert en harst. Het enige nadeel is dat je pas kunt waxen als je haartjes zo’n 0,5 tot 1 cm lang zijn. Met epileren kan het natuurlijk al eerder.

exfoliëren! Ook onder je oksel heb je dode huidcellen. Om nare geurtjes en een doffe huid te voorkomen, moet je je oksels goed exfoliëren. Hiermee verwijder je op een milde manier je dode huidcellen. Dit kun je doen met een milde scrub of bijvoorbeeld deze salux wash cloth.

natuurlijke deodorant! Er zijn tegenwoordig voldoende natuurlijke deodorants te koop. Zoek maar eens online of in natuur en bio winkels. Maar een andere simpele manier is om limoensap te gebruiken. Eerder schreef Aisha hier al over. Het werkt niet alleen goed tegen nare geurtjes, maar licht je huid ook op. Handig dus als je van je donkere oksels af wilt komen!

Een andere natuurlijke  manier om van donkere oksels af te komen is een mix te maken van baking soda (zuiveringszout) en kokosolie. Scrub je oksels ermee en laat het even intrekken, voordat je het uitspoelt.

Als laatste zijn er voldoende whitening cremes te koop, maar probeer het eerst gewoon op de natuurlijke manier.

En nu?
Een mooiere oksel heb je niet binnen een week. Het vergt echt voldoende aandacht en geduld om een beschadigde huid weer mooi te krijgen. Begin er in elk geval alvast mee. Waarschijnlijk zien je oksel er over een maand al veel mooier uit!

Heb jij nog tips voor mooiere oksels? Deel ze in de comments!

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm