Black Hair

Zo gaan beschermende haarstijlen fout

beschermende_haarstijlen

Een belangrijk onderdeel voor het beschermen van je haar is het dragen van “Protective Hair Styles”. Het dragen van beschermende haarstijlen (een eenvoudige vertaling van protective hair styles), heeft tal van voordelen, waaronder – en wie wil dát nou niet – het minder afbreken van je haar!

Maar zelfs beschermende haarstijlen kunnen nadelig uitpakken, als je het niet op een juiste manier doet.

1. Te strak
Een goed voorbeeld van een goede beschermende haarstijl is de knot. Het behoudt de vochtbalans en zorgt niet voor wrijving tegen je kleding. Hierdoor wordt het minder snel droog en kwetsbaar, in vergelijking met haar dat los gedragen wordt. Echter, we willen allemaal graag een mooie, strakke, knot. En dat strakke kan juist leiden tot brekend haar. Met name de haarlijn krijgt hierdoor zwaar te verduren.
Hetzelfde geld voor een beschermende haarstijl met vlechten (bijvoorbeeld box braids en twists). Haar dat te strak gevlochten wordt, is veel kwetsbaarder!

2. Te lang
Vaak zijn we zo blij met onze beschermende haarstijl, dat we het maar blijven dragen. Weaves en nepvlechten  zijn lekker makkelijk en daar heb je ’s ochtends bijna geen omkijken naar. Voor je het weet ben je 4 maanden verder en loop je nog steeds met je beschermende haarstijl. Vooral weaves en vlechten die je te lang in laat, leiden tot breken van het haar. Dit komt door de knopen die ontstaan door het het haar dat uitvalt (natuurlijk proces) en het verzwaren van het haar door gebruik van verschillende producten.

3. Slechte verzorging
Sommige beschermende haarstijlen zijn zo gemakkelijk, dat we er ook gemakzuchtig van worden en vergeten ons haar te verzorgen. Ook tijdens het dragen van beschermende haarstijlen moet je ervoor zorgen dat je haar voldoende moisture krijgt. Houd je hoofdhuid schoon en zorg ervoor dat vocht behouden wordt door te sealen.

Een beschermende haarstijl lijkt in de eerste instantie dus makkelijk, maar vraagt ook om uitgebreide verzorging!

Aan welke van deze drie ‘misdaden’ ben jij schuldig?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;)Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm