Black Hair

Zo doe je een deep conditioner zonder stoomkap

ciara_deepconditioning

Als ik even de tijd heb, doe ik heel graag een deep conditioner. Het maakt mijn haar heerlijk zacht, makkelijke kambaar en mooi glanzen. Ik heb niet altijd zin om onder de droogkap of stoomkap te zitten. Alhoewel ik daardoor wel een momentje voor mezelf kan maken, ben ik vaker liever vanalles en nog wat aan het doen. Daarom is het handig dat je ook zonder een stoomkap een goede deep conditioner kan doen.

Wat heb je nodig?

Aan de slag

Het hangt van de conditie van mijn haar af of ik een proteïne of moisture conditioner gebruik. Meestal doe ik nadat ik bijvoorbeeld crochet braids of vlechten in heb gehad een proteïne conditioner. Dit maakt mijn haar weer sterk en zorgt ervoor dat mijn leave-in conditioner beter wordt opgenomen en mijn haar hydrateert. Maar in de meeste gevallen gebruik ik een moisture conditioner.

Allereerst zorg ik ervoor dat mijn haar goede gewassen is. Dan breng ik de conditioner pluk voor pluk aan. Dit werkt echt het beste, omdat je zo geen grote stukken haar overslaat. Meestal ben ik daar wel 15 tot 20 minuten mee bezig. Vervolgens doe ik een plastic kap op. De handdoek doe ik in warm water en wring het daarna uit. Daarna bind ik de handdoek om mijn hoofd en daaroverheen bind ik nog een doek of sjaal.

De conditioner laat ik dan tussen de 45 tot 60 minuten intrekken. Nadat ik de doeken verwijder van mijn hoofd, wacht ik nog enkele minuten voordat ik het uitwas met koud water. Je kunt het beste je haar uitwassen met koud water, omdat dit ervoor zorgt dat je haarschubben zich gaan sluiten. Gesloten haarschubben zorgen ervoor dat moisture in je haar blijft en dat het haar gaat glanzen.

Als je voor het eerst je haar gaat uitwassen met koud water, is het best wel even wennen. Daarom hoef je niet direct met ijskoud water te beginnen. Start met lauw water en maak het steeds een beetje kouder. Zo kan je er langzaam aan wennen. Uiteindelijk merk je dat het best wel meevalt. Een koude douche is heerlijk:)

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm