Black Hair

Zo doe je dat: Een pony in je krullen knippen

pony-knippen_c

Het is altijd eng om je eigen haren te knippen. Maar niets is zo vervelend als ontevreden een kapperszaak verlaten, omdat het te kort is geknipt. Dan kan je liever zelf aan de slag. Met een goede schaar en een beetje geduld, kom je heel ver.

Nat vs. droog knippen

Het haar knippen terwijl het nat is, is een hele oude kappersgewoonte die, volgens celebrity stylist Jon Reyman, eigenlijk niet meer van deze tijd is. Haar veranderd wanneer het opdroogt. Het veranderde in lengte; nat haar is iets langer dan droog haar. Daarnaast kun je veel beter de conditie van het haar zien als het droog is.

Voor krullend haar is het nog belangrijker om droog te knippen. Krullend haar dat nat is, rekt tot een bepaalde lengte en wordt dan geknipt. Maar zodra het opdroogt, zal elke krul weer zijn eigen vorm aannemen. De ene krul, krult meer dan de andere. Het resultaat is dan ongelijk haar. Met droogknippen kun je precies de lengte en de krul zien en gelijker knippen.

Hoe knip je een pony?

Wil je graag zelf aan de slag met het knippen van je krullen? Doe dit dan op droog haar en bekijk dit filmpje van Youtuber SunKissAlba:

Succes!

bron:byrdie, huffingtonpost
foto: youtube

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm