neppe haarlijn
Haar

Zo creëer je een neppe haarlijn met crochet braids

Om nep haar er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, zijn drie dingen belangrijk: goede kwaliteit haar, goede installatie van het haar en een zo natuurlijk mogelijk ogende haarlijn. Dat laatste is niet iets waar je aan denkt bij crochet braids. Maar ook met deze haarstijl kun je een neppe haarlijn creëren dat er ook nog eens heel natuurlijk uit kan zien.

Welk haar gebruik je hiervoor?

De neppe haarlijn kun je het beste creëren met een steile crochet braids look. Je kunt hiervoor kanekalon haar (braiding hair) gebruiken. Hier betaal je meestal zo’n 10 euro voor. Dus dit is ook nog eens super betaalbaar. Het voordeel van kanekalon haar is dat je het kunt föhnen en tangen. Hierdoor kun je het haar naar eigen wens stylen.

Zoals je weet, moet je voor crochet braids je haar invlechten. Voor krullend haar kun je heel gemakkelijk de vlechten van voor naar achter laten lopen. Als je steil haar gaat gebruiken, kun je de invlechten aan de achterkant het beste horizontaal vlechten. Zo valt het haar over elkaar en heb je minder kans dat je de scheidingen ziet als de wind heel hard waait. In deze video kun je een voorbeeld zien.

Zo creëer je de neppe haarlijn

Als je de cornrows hebt gevlochten, kun je beginnen met het inhaken van het haar. Vergeet niet de invisible method toe te passen bij je middenscheiding. Dit geeft een natuurlijk resultaat. Als je klaar bent, kun je op het laatst beginnen een neppe haarlijn te creëren door het kanekalon haar aan de voorkant een flink stuk korter te knippen. Als je weleens een lacewig draagt, doe je dit misschien ook wel. Het haar stijl je vervolgens met een beetje gel en een borstel, net zoals je zou doen met je eigen babyhaartjes. In de onderstaande video van Youtubers Ari and Ela is uitgelegd hoe het moet:

Het is absoluut geen must om een neppe haarlijn met crochet braids te creëren. Ook zonder de baby haartjes, kun je met crochet braids een prachtige look creëren. Maar het is wel heel leuk om te proberen en geeft toch een meer natuurlijke look.

Check meer crochet braids tips!

Ga jij het proberen?