zelfbruiner
Beauty

Zelfbruiner voor een donkere huid?

De zelfbruiner zijn de laatste jaren hartstikke populair geworden. Vooral vrouwen én mannen met een lichte huidkleur maken gebruik van de crèmes om de bleke winterhuid te overbruggen. Als je een donkere huid hebt, heb je er misschien nooit aan gedacht er eentje aan te schaffen. YouTuber Jackie Aina had deze gedachte wel. Zij probeerde een dergelijke crème. Niet om bruiner te worden, maar om een egalere huid te krijgen. Eigenlijk een soort make-up voor de huid.

Wat is een zelfbruiner?

Maar even back to the basics. Wat zijn zelfbruiners precies? Een zelfbruiner is vaak een product die de huid een aantal tinten donkerder maakt. Het bevat dihydroxyaceton of DHA om kleur aan de huid toe te voegen. DHA is een suikermolecuul dat dienst doet als kleurstof in zelfbruiners. (bron). We weten allemaal dat blootstelling aan de zon heel erg schadelijk kan zijn voor de huid. Zelfbruiners zijn daarom een goed alternatief. Het is gezonder, je ziet direct resultaat en het ziet er even mooi uit als een echte tan.

Er zijn echt heel veel verschillende soorten zelfbruiners te koop. Goed om te weten is of het afwasbaar is of geleidelijk vervaagd. Jackie Aina gebruikt in haar YouTube filmpje een zelfbruiner die je kunt wegwassen. Bekijk het filmpje hier:

De zelfbruiner die Jackie Aino gebruikt kun je kopen bij Boozyshop.

Zelfbruiners vs. Body Bronzers

Na het bekijken van Jackie Aina’s review bedacht ik me: is dit niet gewoon hetzelfde als een body bronzer? Het geeft immers een egale look met een mooie glans. Toch is er een verschil tussen de twee. Zoals eerder benoemt, bevatten zelfbruiners DHA. Hierdoor blijft de kleur vaak ook na het douchen zichtbaar. Met een bronzer kun je ook hetzelfde bereiken, alleen wast het aan het einde van de dag weer gemakkelijk weg.

Een aantal populaire body bronzers die je ook voor de donkere huid kunt gebruiken:

Sally Hansen Airbrush Legs Bodyspray

zelfbruiner

Too Faced Dark Chocolat Soleil Bronzer

zelfbruiner

 

Fake Blake Flawless Darker

zelfbruiner

 

Vond je dit artikel leuk? Check hier meer beauty tips.

Photo by Laura Marques on Unsplash

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm