crochet_wig
Black Hair

Wow! De tapered cut crochet wig is prachtig

crochet_wig

Je weet al dat we dol zijn op crochet braids. Het is echt een hele simpele beschermende haarstijl. Nog simpeler is een crochet wig. En de crochet wig gecombineerd met de populaire haarstijl ‘tapered cut’ is wat ons betreft een absolute winner. Zelf hadden we het nog niet bedacht, maar je kunt natuurlijk elke haarstijl met crochet braids creëren.

Youtuber Maria Antoinette laat in een filmpje zien hoe zij een tapered cut crochet wig maakt.

Crochet wig vs. Crochet braids

Je kent het principe van de crochet braids: je vlecht je haar in en gebruikt een haaknaald om het nephaar in je haar te haken. Dat duurt even, maar het resultaat is meestal heel natuurlijk. Het grootste voordeel van crochet braids is dat je heel gemakkelijk bij je eigen haar kunt. Je hebt – in tegenstelling tot met weave – geen last van jeuk en je hoofdhuid krijgt voldoende lucht. Maar met een crochet pruik heb je deze voordelen eigenlijk ook. Een pruik kun je natuurlijk elke dag van je hoofd afhalen. Daarnaast hoef je voor de crochet wig niet je haar heel dun in te vlechten. Je gebruikt een netje en knoopt daar het haar aan vast (zoals te zien in bovenstaande video). s’Ochtends zet je de pruik op en s’ avond doe je hem weer af. Heel gemakkelijk!

Wat je ook kiest, zorg er in elk geval voor dat je goed haar koopt dat goed te gebruiken is voor de crochet techniek. Vaak wordt Marley hair of kanekalon haar gebruikt. Je hoeft niet altijd krullend haar te gebruiken voor crochet braids of een crochet wig. Je kunt ook stijl haar gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je de knotless crochet braids techniek gebruikt. Hierdoor lijkt het nóg natuurlijker.

Wat vind jij van deze tapered cut crochet wig?

bron en foto: Youtube

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm