Health

Work it out!

Sporten en haar

Oke dames, het is weer zover! Sta op, bel je vrienden en ga samen sporten. De zomerse mode – crop tops en transparante rokken – onthullen alles. Tijd dus om het allemaal weer een beetje strakker te krijgen. En ook al is het niet je doel om heel slank te worden, een beetje beweging is natuurlijk altijd goed. En vooral ook goed voor je haar.

Zo heeft intensieve cardio direct invloed op de kwaliteit van je sebum (sebum is de natuurlijke olie op je hoofdhuid, dat uitdroging van je haar voorkomt). Door een cardio work out, zweet je heel veel en komen er giftige stoffen vrij.Volgens celebrity hairstylist Natasha Sundshine leidt het vrijkomen van giftige stoffen tot puurdere, gezondere en een betere vochtinbrengende sebum. Daarnaast zegt ze dat zelfs het stretchen van je lichaam een positieve bijdrage kan leveren aan de gezondheid van je haar. Door het stretchen, krijg je een betere houding waardoor de bloedcirculatie verbetert. De verhoogte bloedtoevoer levert essentiele zuurstof en voedingsstoffen naar onze haarcellen.

Geen reden dus om bang te zijn dat teveel sporten je haar kan verpesten. Het is alleen maar beter!

Sportschool vs. thuis/buiten sporten
Als je dan eenmaal hebt besloten om te gaan sporten, moet je het ook gewoon doen. Je kunt thuis sporten met behulp van dvd’s. Ik doe bijvoorbeeld sinds een paar weken de insanity work out (puf..puf…hahha). Ik merk dat het mij toch wel meer motiveert als ik met een hele groep sport, dus ik denk dat ik mij ga inschrijven bij een sportschool. Het voordeel daarvan is ook dat er een professional bij is die je kan corrigeren als je geen goede bewegingen maakt. Daarnaast kun je in een sportschool veel meer sporten beoefenen, dan thuis. Maar aan de andere kant is thuis sporten fijn, omdat je dan meer vrijheid hebt.

En mijn haar dan?
Elke haarstijl die je haar wat omhoog houdt is gemakkelijk om mee te sporten. Doe nog een bandana om je hoofd (om zweet op te vangen) en je bent klaar om er tegen aan te gaan!
Na het sporten, kun je ervoor kiezen om je haar te wassen met een milde shampoo. Als je vaak sport, kun je beter niet teveel shampoo gebruiken, maar een co-wash. Ik heb nu mijn box braids in, dus gebruik ik vaak een droog shampoo om mijn haar weer schoon en fris te krijgen na het sporten. Eens per week was ik het met een milde shampoo.

En dan..
Volhouden natuurlijk! Sporten kent geen begin en einde. Net als eten, drinken en slapen, zou sporten eigenlijk iets moeten zijn dat bij je levenstijl hoort. Natuurlijk kun je een bepaald doel voor ogen hebben (zoals een bepaald aantal kilo’s afvallen, of je conditie verbeteren), maar ik denk dat het belangrijker is, dat je het belang van een gezond lichaam inziet. En dat je weet dat sport daar een onderdeel van is!

Good luck.

En natuurlijk ben ik benieuwd naar welke sport jij beoefend?!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm