tonka
Haar

De kracht van Tonka

Als je van Surinaamse afkomst bent, weet je dat er in Suriname heel veel gezonde planten groeien die een goede aanvulling kunnen zijn op je haar en huid. Vroeger toen ik nog wat jonger was, had mijn oma voor elk kwaaltje wel een natuurlijk Surinaams middeltje dat het probleem meteen zou verhelpen. Gelukkig hoef je niet meer speciaal naar Suriname voor deze wonderbaarlijke planten. Wonder of Nature brengt ze naar Nederland en maakt er mooie producten van.

Tonka

Een bekende geneeskrachtige plant is de Tonka. Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De boon van deze vlinderbloemige plant is zwart aan de buitenkant en bruin aan de binnenkant. Het heeft een vanilleachtige geur. Vroeger werden tonkabonen gebruikt door inheemsen en marrons voor haar – en huidaandoeningen. De Tonkaboon heeft een geneeskrachtige werking.

4 voordelen van het gebruik van Tonka

1. Desinfecterend

Tonka bonen worden vaak nog geweekt in rum om snijwonden, kneuzingen, reuma en zelfs slangenbeten te behandelen.

2. Slijmoplossend

De boon schijnt ook gebruikt te worden om hoest en astma te behandelen.

3. Antistollingsmiddel

De olie die uit de tonka bonen worden verkregen, worden ook wel medicinaal toegepast als antistollingsmiddel. (let op: grote dosis van deze olie is giftig. Raadpleeg altijd eerst je huisarts!)

4. Parfumerie

Ook een leuk weetje: tonka is een goedkoper alternatief voor vanille in de parfumerie. Het mengt goed met patchouli, roos, citroen, sandelhout en lavendel. De geuren Dior Addict en Thierry Mugler bevatten tonka.

Tonka voor haar en huid

Wonder of Nature heeft verschillende producten ontwikkeld waarin Tonka is verwerkt, zoals de Tonka hair moisturizer. Dit stimuleert de haargroei, gaat haarroos tegen, stopt haaruitval en geeft het haar een mooie glans. Heb je last van een dunne haarlijn of kale plekken, dan kun je het beste Tonka olie gebruiken. Naast dat het de haargroei bevordert, kun je er ook pijnlijke spataderen en heelkloven mee behandelen.

tonka

Alle tonka producten van Wonder of Nature zijn verkrijgbaar via de webshop: www.wonderofnature.nl. Heb je tickets voor Party Over Hair? Dan kun je ook de stand van Wonder of Nature bezoekers en de producten daar shoppen. Heb je nog geen ticket? Dan kun je die nu nog aanschaffen via partyoverhair.eventbrite.nl.

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm