Beauty

Wimperpermanent voor een mooie oogopslag?!

wimperpermanent_c

Ideale wimpers? Die zijn lang en perfect gekruld! Lange, volle wimpers met de juiste krul, zorgen voor grotere ogen en een mooiere oogopslag. Niet gek dat er zoveel manieren zijn om je wimper op zo’n manier te vervormen dat je er tevreden mee bent. Ik bedoel: wie heeft er nou niet een of meerdere mascara’s in haar make-up bakje liggen. Naast mascara zijn er de laatste tijd veel alternatieven op de markt gekomen. Zo probeerde ik de one by one lashes en de plukjes wimpers om mijn wimpers te verlengen. Beide met mooie resultaten en ik kreeg altijd wel een complimentje van iemand over mijn wimpers.

Maar wil je toch graag je eigen wimpers langer doen lijken en een mooie krul geven, dan is er behalve de traditionele wimper kruller, ook een permanent speciaal voor je wimpers. Of eigenlijk lijkt het spul een beetje op een (milde) relaxer. Ik vond hier zelfs een YouTube filmpje van een meisje dat letterlijk Optimum  relaxer gebruikt op haar wimpers om ze te krullen. Beetje bizar, niet?

In Japan is het krullen van wimpers op deze manier heel normaal. Maar, daar kunnen we eigenlijk niet echt van opkijken. Er zijn heel wat eyelash perm kits te koop, zodat je het zelf thuis kunt doen.

Hoe werkt het?

Om je wimpers te krullen, worden je wimpers om een roller geplakt. De grote van de rollers bepalen de krul die je uiteindelijk gaat krijgen. Vervolgens wordt de wimperpermanent aangebracht met een borsteltje. Na 10 minuten wordt er een neutralizer gebruikt en de roller wordt verwijderd met een lijm remover. En dan heb je gekrulde wimpers voor zo’n 3 maanden.

Bekijk hier een filmpje van hoe de eyelashes perm wordt aangebracht en zie het resultaat:

In Nederlandse salons wordt vaak de iCurl gebruikt:

Veilig

Je kunt zelf wel bedenken dat dit niet geheel zonder risico’s is en dat je het beter niet zelf thuis kunt doen. Zoek daarom een goede salon uit die dit professioneel kan uitvoeren, om schade te voorkomen. Wij houden het nog even bij onze wimper kruller!

 

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm