Black Hair

Welke pruik (of weave) kap moet ik gebruiken?

Je eigen pruik of weave maken is zo gebeurd en een leuke afwisseling voor wanneer je je haar even wilt laten ‘rusten’. Natuurlijk is het belangrijk om hiervoor kwalitatief goed haar te kopen, maar ook het kapje waar je het haar aan vast lijmt of naait is van groot belang. In de afro salons en op internet vind je heel veel verschillende soorten pruik en weave caps. Welke geschikt is voor jouw hangt deels af van de manier waarop je het haar wilt bevestigen en deels van jouw eigen voorkeur. Dit zijn de meeste weave en pruik caps die je tegen kunt komen:

1.  Stocking Cap

stockingcap

Waarschijnlijk komt deze je heel bekend voor! Het is één van de meest bekende kapjes die bij vrouwen ook erg populair waren om mee te slapen en bij mannen- tja…die droegen het omdat het in de mode was. De stocking caps lijken op van die afgeknipte panty’s en kun je gebruiken als bescherming van je eigen haar onder je pruik of voor een ‘quick weave’ (hier vind je daar een video tutorial van).

Voordelen van de stocking cap:

  • Ze zijn erg betaalbaar en makkelijk te verkrijgen in verschillende afro salons
  • Ze zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, zoals zwart, beige en bruin.
  • Ze rekken goed mee (one size fits most!)

Nadelen van de stocking cap:

  • De kap is dun. Als je dus lijm gebruikt om het haar aan de kap vast te maken, sijpelt dit er gemakkelijk door. Je kunt daarom twee dingen doen. 1: twee van deze kapjes over je hoofd doen voordat je het haar eraan vastlijmt of, 2: een plastic kapje onder de stocking cap doen.

 

2. Dome cap

domecap2

Deze kapjes worden steeds populairder. Ze zijn iets dikker dan de stocking caps. De dome cap zit strak om je hoofd. Daarnaast heeft de dome ook een elastische band, voor de stevigheid.

Voordelen van de dome & elastic cap:

  • Om je pruik te maken kun je gebruik maken van zowel lijm als naald en garen om het haar aan de kap te bevestigen.
  • Ze zitten stevig om je hoofd en blijven gemakkelijk en goed zitten.

Nadeel van de dome & elastic cap:

  • Er zijn zoveel verschillende merken die de kapjes verkopen, maar het is altijd zoeken naar het merk dat het formaat verkoopt die precies past over je hoofd.

3. Weave cap

weaving cap

Deze kap is doorzichtig en super handig om je weave haar aan vast  te naaien. Nog handiger is het dat deze caps worden verkocht in verschillende maten, waardoor je altijd eentje kunt vinden die over jouw hoofd past. Wil je toch lijm gebruiken om het haar aan de kap vast te maken? Dan kun je er een plastic kap onder doen.

Voordelen van de weaving caps:

  • Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en maten (ze zijn verstelbaar!)
  • Je kunt de weave er op verschillende manieren aan bevestigen (lijm, garen).

 

Welke pruik of weave kap heeft jouw voorkeur?

 

 

bron

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies