Black Hair

Wel of geen hitte?

We roepen het vaak op myblackhair.nl: teveel hitte op je haar is niet goed. Eigenlijk heel slecht. Vooral als je gezond, lang en vol haar wilt. Dat willen we allemaal. Maar… in sommige gevallen kan een warmtebron haar juist heel veel goed doen.

Eigenlijk is vooral directe hitte op je haar schadelijk, zoals de stijltang en de föhn. Iets dat wel heel goed voor je haar is, is stomen. Hierbij wordt ook warmte gebruikt, maar niet direct op het haar. Stoom zorgt ervoor dat je haar meer moisture opneemt. Door de stoom worden je haarschubben geopend, waardoor je deep conditioner beter in het haar wordt opgenomen. Andere voordelen van het stomen zijn:

  • het stimuleert de bloedcirculatie van je hoofdhuid
  • het zorgt ervoor dat vuil, olie en andere haarproducten verwijderd worden uit je haar. En natuurlijk wordt je haar ook schoon als je het wast, maar met stomen krijg je een veel schonere hoofdhuid
  • je haar zal soepel en zacht aanvoelen

Als je last hebt van heel erg droog haar, kun je wekelijks je haar stomen, totdat je haar weer genoeg moisture heeft. Daarna kun je het verminderen naar 1 keer per maand.

Aan de slag!
Je begint met fris gewassen haren. Was je haar met een moisturizing shampoo. Volg met een moisturizing conditioner. Niet teveel conditioner aanbrengen, want anders kan de stoom niet in je haar penetreren. Vermijd ook dat er conditioner op je hoofdhuid komt. Doe dan een plastic kap over je hoofd en zit voor 30 minuten onder de droger. Als je een stoomkap hebt, kun je die natuurlijk gebruiken. Gebruik je gewoon een haardroger? Zorg er dan wel voor dat je haar nat genoeg is (niet druipend nat). Een stoomkap voegt namelijk water toe aan je haar en een droger doet dit natuurlijk niet. Vervolgens was je de conditioner uit je haar en gebruik je een leave-in conditioner en seal je met een olie/boter.

Het resultaat is zacht, soepel en makkelijk te kammen haar!


 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm