Beauty

Weet jij wat geactiveerde houtskool is?

Geactiveerde houtskool wordt gebruikt als beauty-tool! Het is verkoold hout. Verschillende soorten bomen (eik, es, hazel en kastanje) groeien in kreupelbosjes. De lagere boomtakken worden afgezaagd om de bomen rechter omhoog te laten groeien. Van deze takken wordt houtskool gemaakt.

5a5370a985bc0f19c3d74511ccf2e3f4

De houtskool wordt vooral gebruikt om het lichaam te ontgiften, want het wordt niet door het lichaam opgenomen, maar het trekt door het maagdarmkanaal zodat chemicaliën en giffen zich aan de actieve kool hechten om zo via de spijsvertering het lichaam te verlaten. Het kan zo’n 100 tot 200 keer zijn eigen gewicht aan chemicaliën opnemen, waardoor het, net als klei, een ideaal natuurlijke ingrediënt is om de huid van onzuiverheden te ontdoen. Het is naast kokosolie, één van de beste ingrediënten voor het verwijderen van vuil, talg en bacteriën.
Actieve houtskool kan je gebruiken om puistjes uit te drogen, als gezichtsmasker of voor je haar, lippen en als witmaker voor je tanden. Het is een must have voor de “Do It Yourselfers”.

Bekijk in het onderstaand filmpje, 5 health en beauty trics van heyfranhey: