Black Hair

Weaves | de do’s en don’ts

Weaves kunnen heel leuk zijn om een nieuwe haarstijl uit te proberen. Je hoeft immers niet je eigen haar ‘op te offeren’ om het bijvoorbeeld rood te verven, te knippen of te stijlen met een stijltang. Daarnaast kunnen ze perfect dienen als protective hairstyle. Tenminste, dat is als je je haar zelf goed verzorgt. Want anders kan het wel eens heel fout aflopen met je eigen haar! Lees hier de do’s en don’ts.

  1. Begin met het behandelen van je haar met proteïne, voordat je gaat weaven. Dit maakt je haar sterk.
  2. En dan: de weave in je haar laten zetten. Zorg ervoor dat de kapper (of vriendin, tante, nichtje,etc.) je haar niet strak vlecht en de weave niet te strak in je haar naait. Als je graag je haar helemaal dicht wilt weaven, laat dan niet al je babyhaar en kleine haartjes meenemen. Tegen de tijd dat je de weave verwijdert, zijn al je babyhaartjes weg en is je haarlijn een stuk naar achteren.
  3. Probeer haarlijm, om de weave mee vast te zetten, te voorkomen. Als je de weave niet wilt in naaien, gebruik dan de clip in weaves. Bij het verwijderen van de weave kan de lijm ervoor zorgen dat ook je haar wordt meegenomen.
  4. Was en condition je haar regelmatig als je de weave in hebt. Je kunt de shampoo, verdunt met water, in een spuitflesje doen en dan de vlechten ermee bespuiten. Masseer je hoofdhuid voorzichtig en was de shampoo eruit met water (ook in een spuitflesje). Hetzelfde doe je met de conditioner.
  5. Zorg er ook voor dat je de vlechten onder je weave elke dag (of om de ene dag) moisturized en sealed. Spray een mix van glycerine en water in je vlechten en op je eigen haar dat niet onder de weave zit. Seal met je favoriete olie.
  6. Qua styling is het mooi als je haar goed mengt met je weave. Heb je een weave met krullen, dan kun je je eigen haar bijvoorbeeld ’s avonds vlechten of er flexi rods in doen. De volgende ochtend haal je ze eruit en zal het mooi matchen met je weave
  7. Draag je weave niet langer dan drie maanden.
  8. Gebruik geen schaar  om een ​​genaaide weave te verwijderen. Het is beter om een tornmesje (wordt gebruikt om stiksels te verwijderen) te gebruiken om het het draad te breken. Met een haarspeld, de punt van een puntkam of je nagels kun je vervolgens het draad uitzoeken. Het duurt iets langer dan wanneer je een schaar zou gebruiken, maar je knipt er je eigen haar tenminste niet mee.
  9. Heb je je weave verwijderd? Kam dan eerst je eigen haar goed uit, voordat je het wast. Dit is erg belangrijk. Overigens is het niet vreemd wanneer je veel losse haartjes in je borstel/kam ziet. Al het haar dat niet kon uitvallen tijdens het dragen van je weave, valt er nu namelijk wel uit.
  10. Wil je weer een weave? Wacht dan minimaal twee weken! Op deze manier gun je je haar en hoofdhuid ook de welverdiende ‘rust’.Bron

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm