Black Hair

Wat zijn bevochtigingsmiddelen?

olie

In heel veel haarverzorgingsproducten zitten bevochtingingsmiddelen (humectants in het Engels). Deze zijn goed voor droog haar. Het trekt namelijk de vocht in het haar van zowel het product wat je in je haar zet als vanuit de omgeving/de lucht.

Er zijn verschillende typen bevochtigingsmiddelen:

Natuurlijk: Shea boter, honing, jojoba olie, glycerine, aloe vera sap en avocado olie zijn allemaal natuurlijke typen van bevochtingingsmiddelen. Zie je deze ingredienten op de ingredientenlijst van je haarproducten staan, dan zal het hoogswaarschijnlijk een product zijn dat bedoeld is om je haar te bevochtigen (moisturizen).

Niet-natuurlijk: andere populaire bevochtingsmiddelen zijn bijvoorbeeld ingredienten met ‘glycol’, ‘sorbitol’ en ‘glucose’ in de naam.

De porositeit van je haar
De porositeit van je haar is erg afhankelijk van hoe je haar reageert op een bevochtigingsmiddel. Heb je bijvoorbeeld beschadigd (poreus) haar? Dan kan het haar juist teveel vocht gaan vasthouden, waardoor je je krulpatroon kan verliezen en het haar een beetje gaat pluizen.

Het weer
Aan de andere kant hoeft je haar niet beschadigd te zijn om negatieve effecten van een bevochtingsmiddel te ervaren. Ook vochtig weer kan namelijk zorgen voor een overload aan vocht in je haar en pluizig haar als gevolg. Terwijl bij het gebruik van bevochtingsmiddelen in koud weer en droogte, het vocht juist uit het haar wordt getrokken. Daarom is het zo belangrijk om je moisturizer te sealen met je favoriete olie of boter. Hierdoor glipt het vocht je haar niet uit en is de kans op droog haar dus veel kleiner.

Is een bevochtigingsmiddel een must? Jazeker! Iedereen heeft baat bij een evenwichtige vochtbalans in het haar. Let er wel op dat je rekening houdt met de porositeit van je haar en het weer!

 

bron

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm