Beauty

Wat? Je wimpers relaxen??

relaxereyelash

Als je met een relaxer het haar op je hoofd van krullend naar steil kunt krijgen, dan moet dat toch ook lukken wanneer je de relaxer op je wimpers smeert? Ja, zeker. De vraag is alleen waarom zou je dat willen doen?

Geloof het of niet, er bestaan vrouwen die maar al te graag hun wimpers relaxen. Vaak hebben zij van nature erg sterk gekrulde wimpers. Zo sterk dat het zelfs lastig is om ze met mascara mooier te maken. Maar of het dan zo slim is om een relaxer te gebruiken? Zoals je waarschijnlijk al weet zitten in een relaxer chemische producten die bij contact aan de huid al schadelijk kunnen zijn (lees daar hier meer over). Het lijkt dan ook logisch dat het product niet in aanraking met je oog mag komen. Toch zijn er vrouwen die het erop wagen en zo voorzichtig mogelijk de relaxer op de wimpers smeren.

In onderstaand filmpje laat een mevrouw zien hoe zij haar eigen wimpers relaxt.

Andersom: van steile naar krullende wimpers

permreyelash

Het relaxen van wimpers, klinkt je misschien heel gek in de oren, maar eigenlijk gebeurt dit al heel erg lang. Maar dan net even op een andere manier: vrouwen die erg steile wimperhaartjes hebben, geven deze haartjes een ‘permanentje’, zodat ze mooi omhoog krullen. Met name in Japan is deze ‘eyelash perm’ heel erg populair. Bekijk in dit filmpje hoe je wimpers chemisch gekruld kunnen worden in een schoonheidssalon.

 

 

Bij beide behandelingen – je wimperharen steiler of krullend maken – wordt er een chemisch product gebruikt om het juiste resultaat te bereiken. Zou jij het willen uitproberen?

 Gespot bij: blackhairinformation
Foto: blackhairinformation/Pinterest.com

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies