Beauty

Wat je niet wist: zo kun je shea boter dus ook gebruiken!

shea butter lotion

Wie kent het nou niet? Shea boter is zo’n must have boter die je eigenlijk altijd in huis moet hebben. Voor je haar, maar zeker ook voor je huid. Shea boter is namelijk een geweldige natuurlijke moisturizer. Het herstelt de vochthuishouding en verzacht de huid. Gebruik je het voor je haar? Ook dan zul je merken dat je haar er veel zachter van wordt en het droog haar weer goed bevochtigt. Er zijn echt tal van manieren waarop je shea boter kunt gebruiken Maar kende je deze al?

Shea boter als make-up remover
Voor een make-up remover hoef je in principe niet zoveel geld uit te geven. Er zijn echt heel veel verschillende natuurlijke manieren waarop je je make-up kunt verwijderen. Shea boter is daar één van. Je kunt er zowel je oogmake-up als de rest van je make-up mee verwijderen. Doe dat op deze manier:

  • smeer een klein beetje shea boter op je handen en laat het smelten door het te wrijven tussen je handpalmen of vingers.
  • Breng de shea boter aan op die plekken waar je je make-up wilt verwijderen. Masseer zachtjes.
  • Dep een doekje (of gebruik een hydrofiele luier!) in warm water
  • Verwijder je make-up door je gezicht rustig schoon te vegen met het doekje.

Shea boter voor Babymassage

Pure shea boter kun je ook gebruiken voor een heerlijke massage! Er zijn merken die speciale shea boter olie verkopen (bijvoorbeeld Shea Moisture), maar je zou dus ook gewoon de vaste vorm van shea boter kunnen gebruiken. Het fijne is dat het ‘smelt’ in je handen wanneer je het tussen je handpalmen wrijft en het daardoor gemakkelijker wordt om te smeren. Wil je het liever nog zachter maken? Dan kun je whipped shea boter maken. Dit doe je door de shea boter te mixen met een olie. Bekijk hier een recept.

Shea boter voor een heerlijke voet en handbehandeling

Dit moet je écht nog dit weekend proberen. Gebruik shea boter om je handen en voeten zacht mee te maken. Zo ga je te werk:

  • Warm 1 eetlepel shea boter op in een pan met water (een kleine pan is goed genoeg).
  • Zodra het water wat is afgekoeld en heerlijk warm is, giet je het over in een grotere kom of teil (voor je voeten). Laat je handen of voeten er voor 15 minuten lekker in zitten.
  • Dep je handen of voeten goed droog. Je handen zullen echt zijdezacht aanvoelen! Je voeten kun je nadien schuren om dode huidcellen te verwijderen.

Succes!

 

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies