Black Hair

My dreadlock Journey blog #2 || Wat je moet doen voordat je met dreadlocks begint

elegant-1

In mijn bio geef ik al aan dat ik houd van verandering in mijn leven. Dit zou een hele transition zijn gezien ik altijd gestraight haar heb gehad, nooit weave en maar 1 keertje neppe vlechten. Ik heb aardig wat kapsels gehad, maar toch altijd met mijn gestraight haar. Ik kende mijn kroes haar niet eens meer… zoals velen van ons.

Ik wilde als sinds 2009 locks hebben, maar mijn wil was niet sterk genoeg. In 2013 was kwam die wil wel sterk naar voren! Ik begon vrienden te contacten die dreadlocks hebben en ik keek 24/7 naar YouTube video’s. De vragen waarop ik graag antwoord wilde waren:

  1. Hoe kijkt de gemeenschap naar je? Dan heb ik het voornamelijk over de business wereld!
  2. Hoe verzorg je dreadlocks? Hoe zorg je ervoor dat het niet muf gaat ruiken en dat er geen viezigheid vast blijft zitten in je locks?
  3. Hoe lang duurt het voordat je locks op de helft van je rug zijn?

Ik had gekke vragen, maar ik stelde ze aan iedereen die ook maar iets wist over dreadlocks. Ik heb zelfs een vriendin haar lockjourney geanalyseerd!

In een YouTube video raadde iemand aan om goed onderzoek te doen over dreadlocks. Het is iets wat je echt moet willen en echt mooi moet vinden. Je moet ook bereid zijn door de ‘rough phase’ te gaan en het alsnog mooi te vinden! Na vele gesprekken gevoerd te hebben en genoeg gelezen te hebben, stond ik 100% achter mijn keuze.

Hierbij mijn tips alvorens je met dreadlocks begint:

  1. Ga lekker YouTuben en kies de steekwoorden baby locks, short dreadlocks, dreadlock short hairstyles, lock methods etc. Volg de leukste kanalen. Ook Instagram is een leuke bron voor hairstyles en andere informatie. Volg loclivin, 4theluvoflocs, locloveliveshere, locdolls, locsmermaidia en dreads4dayss je krijgt genoeg dreadlock vitaminen binnen 😉 !
  2. Lees veel over dreadlock journeys en praat erover met vrienden of kennissen die dreadlocks hebben. Stel ze alle vragen die je hebt!
  3. Informeer over haarproducten. Mijn Caribische vrienden gebruiken veel haar producten, maar mijn vrienden in Nederland juist niet. Natuurlijk kan het verschillen bij een ieder, maar vergeet niet dat onze hoofdhuid zelf vetten aanmaakt. Door bepaalde haar producten te gebruiken, verpesten wij dat systeem alleen maar.
  4. Ga langs bij een dreadlock specialist (oftewel een loctician) die jouw haar kan bekijken en bepalen wat voor lockmethode het beste is voor jouw haar. Vraag aan hem/haar wat voor voorbereidingen je moet treffen met je haar alvorens jij een afspraak maakt. Kijk ook naar wie er in de salon zitten en hoe hun haar eruit ziet. Stel ook vragen aan hen omtrent de salon – bijvoorbeeld hoelang ze al bij die salon komen.
  5. Bekijk de verschillende soorten dreadlocks (freeform, sisterlocks, gewone dunne of dikke locks etc.). Ook de soorten scheidingen; ronde, strakke scheidingen, driehoekjes aan de voorkant etc.
  6. Ga na of je een goede reden hebt om dreadlocks te beginnen. Ik ben van mening dat dan je elke fase mooi zal vinden en dat je alle geduld zal hebben met je locks.

Na dit gedaan te hebben, kan je met een gerust hart in de stoel van de loctician gaan zitten en jouw lockjourney starten!

Nog even wat lockspiration !!!

IMG_6139

sisterlocks

short locks

freeform locks

free form

 

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!

Ik was Ms. Mijn-haar-zit-altijd-netjes en nu ben ik Spontaneous Empress met mijn baby-dreadlocks! Een contrast tot wat ik vroeger had, maar veel krachtiger - because I am my hair! Ik houd van positieve veranderingen en mijn haar is er een van. Mijn andere uitdagingen en veranderingen (en vooral ook van andere generatie-genoten) deel ik op mijn motivational platform EqualsPositivity.com! Op MyBlackHair.nl schrijf ik over mijn 'rebel-ish' lock journey in de hoop jou te motiveren om uit te stralen wie je werkelijk bent!