Black Hair

Warm of koud water?

Ik hou van warm water. Ik kan echt minuten lang onder een douche staan waar warm – eigenlijk bijna heet – water uit stroomt. Ik voel me daarna fris en heerlijk. Dat het eigenlijk niet goed voor mijn huid is, besef ik mij eigenlijk elke keer weer zodra ik uit de douche stap. Mijn huid is droog en vraagt om vocht. Hup:  weer een handjevol Nivea over mijn lichaam en mijn huid voelt weer soepel. Het mooie – of eigenlijk slechte – is dat ik dit kunstje ook altijd probeer uit te halen, wanneer ik mijn haar was. Want ook je haar moet je eigenlijk niet met te warm water afspoelen na het wassen. Hoe moet het wel? Gezien het feit dat ik van deze slechte gewoonte probeer af te komen kan ik je alvast een aantal tips geven over wassen met warm en koud water:

Lekker Lauw
Om het vuil uit je haar te wassen, gebruik je natuurlijk je favoriete shampoo. Echter, shampoo en koud water hebben niet altijd het gewenste effect. Je haar wordt er namelijk niet schoon van (denk maar aan je kleren, die je ook altijd op temperatuur wast). Het tegenovergestelde: warm/heet water is weer slecht voor je haar. Gebruik daarom altijd lauw water om je haar te wassen. Dat is niet te koud en niet te heet voor je haar.

Afwisseling
Wissel het gebruik van warm en koud water af, door het haar bijvoorbeeld na een shampoo te wassen met warm water (onthoud: niet te heet!), zodat het vuil gemakkelijk wordt verwijderd.Vervolgens kun je na een conditioner je haar afspoelen met lauw water. Je haar zal zachter aanvoelen en meer glans hebben. Zorg er altijd voor dat je de shampoo en conditioner goed uitspoelt.

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies