Black Hair

Waarom je make up nodig hebt voor je lacewig

lacewig_makeup

We weten het allemaal. Als je een lacewig draagt wil je het er toch stiekem zo écht mogelijk uit laten zien. Want hoe leuk is het wanneer mensen je twijfelend vragen “is dat je eigen haar?”. Hoe nep het ook is, met wat simpele trucjes kun je een hele menigte verbaasd achter laten. Het enige wat je nodig hebt is make up.

Make-up en je lacewig

De lacewig zelf staat bekend om haar ‘onzichtbare’ scheidingen. Omdat het haar op een soort gaas met een nude-kleur is vastgemaakt dat jouw hoofdhuid moet voorstellen, komt de scheiding iets beter overeen met de kleur van je hoofdhuid. Ik zeg ‘iets’, omdat het natuurlijk nooit 100% de kleur is van jouw hoofdhuid. Daarnaast plaats je de pruik iets achter je haarlijn, waardoor de overgang van jouw eigen haar naar de lacewig soms toch te zien is. Gelukkig kun je dit oplossen. Je hebt alleen foundation en een eyeliner nodig!

Foundation

De kleur van je hoofdhuid komt grotendeels overeen met de kleur van je gezicht. Plaats je lacewig op je hoofd en smeer de scheiding van de lacewig vervolgens in met jouw foundation. Om het nauwkeurig te kunnen doen, gebruik je een dun kwastje. Dit werkt het beste met een vloeibare foundation. Gebruik niet teveel, zodat het niet in het haar zelf terecht komt. Wil je liever niet je foundation gebruiken, kies dan de juiste kleur oogschaduw.

Eyeliner

Heb je een vloeibare eyliner in huis? Mooi! Want hiermee kun je de scheiding van de lacewig – die dus net achter je haarlijn begint – doortrekken tot aan je haarlijn. Teken de lijn dus een beetje bij zodat deze mooi aansluit bij de scheiding die je in je eigen haar hebt gemaakt.

 

Bekijk hier een filmpje waarin zowel foundation als eyeliner wordt gebruikt om de scheiding van je lacewig zo natuurlijk mogelijk te laten lijken.

In het onderstaande filmpje zie je hoe je met oogschaudw de kleur van je ‘hoofdhuid’ bij de scheiding zo goed mogelijk overeen kan laten komen.

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies