Black Hair

Waarom je je haar nu toch echt een kleurtje moet geven

haircolour

Je twijfelt; welke kleur moet ik nemen? Zal het me wel staan? Kan mijn haar de verf überhaupt aan? Of zal ik toch voor meerdere kleuren gaan. Wanneer je er te lang over nadenkt, doe je het waarschijnlijk nooit: je haar kleuren.  Stap over je angsten heen en doe het gewoon. Daarom, speciaal voor alle twijfelaars, de 3 redenen waarom het nu echt tijd is om je haar van een nieuw, fris kleurtje te voorzien:

  1. New Hair = A New You

Je kent vast wel de quote “A woman who cuts her hair, is about to change her life”. Het schijnt dat dit een quote is geweest van High-End Fashion designer Chanel. Hoewel het ‘change her life’ -gedeelte misschien ingrijpend en overdreven klinkt, zit er echt een kern van waarheid. Kijk maar naar alle naturalista’s door de big chop een hele andere kijk hebben gekregen op zowel hun haar als de manier waarop zij zichzelf nu in de spiegel bekijken. Als je het mij vraagt, staat een nieuwe kleur ook voor verandering. Wellicht niet in je leven, maar het staat met name voor een nieuwe look, voor durf en voor variatie! Want zeg nou zelf, voor altijd zwart haar is toch ook maar saai? Probeer eens iets nieuws en je zal versteld staan van wat er allemaal mooi bij jouw staat. Heb je geen idee welke kleur je moet kiezen? Overleg dan met je haarstylist. Afhankelijk van jouw voorkeur en je huidskleur, kunnen jullie samen de juiste kleur(en combinatie) bepalen.

 

colour hair

 

2. Je hebt voldoende keuze!
Er zijn zoveel verschillende manieren waarop jij je haar kunt laten verven. Er zijn drie verschillende opties waaruit je kunt kiezen:

  1. Tijdelijke kleuring: dit zijn de bekende kleurspoelingen die er na een aantal wasbeurten weer uit zijn. Je kunt een kleurspoeling gebruiken wanneer je je haar een donkere kleur wilt geven.
  2. Semi-permanente kleur: dit wordt voornamelijk gebruikt voor het bedekken van bijvoorbeeld grijze haren. Vaak niet om het haar lichter te maken, maar het zou wel mogelijk kunnen zijn. Je zult je haar dan wel vooraf moeten bleken. Een tijdje geleden deed deze MBH-lezeres een test met het kleuren van haar dreadlocks met Bigen. 
  3. Permanente kleur: deze manier van kleuren vervaagd pas na heel veel wasbeurten, maar moet wel echt uit je haar ‘groeien’. Met een permanente kleur kun je je haar heel goed lichter maken. Afhankelijk van hoe licht je je haar wilt, zul je ook je haar eerst moeten bleken. Uiteraard is dit de beste optie voor wanneer je een echte kleurverandering van je haar wilt!

layers hair

 

twistout colour

 

2. Je haar is gezond

Last but certainly not least: je haar is gezond! Het kleuren van je haar werkt het beste wanneer je haar gezond is. En dat houdt in: je haar is in goede staat, heeft voldoende moisture en ziet er ook gezond uit. Plan het kleuren van je haar alvast vooruit, zodat je enkele weken voorafgaand nog een aantal keren een goede deep conditioner kunt doen. Tips voor een goede deep conditioner vind je hier. Heb je net een relaxer in je haar? Wacht dan enkele weken voordat je het laat kleuren.  Check ook eerst even de porositeit van je haar. Is het allemaal goed in balans? Then Go for it!

 

Populair?

sm1

 

In Amerika is de “Hair color system’ van het merk Shea Moisture momenteel erg gewild. Je kunt kiezen uit 12 verschillende kleuren en de producten bevatten geen ammonia of sulfaten.  Bekijk hieronder het filmpje van BeeUtifullyMade

 

Shea Moisture Hair Color System is nog niet te koop in Nederland, maar je kunt het wel online bestellen via Amazon

 

Meer weten over het kleuren van je haar? Lees dan dit artikel 

Let op: laat je wel eerst adviseren door je kapper, voordat je je haar kleurt. Het is belangrijk dat je haar in goede conditie is, maar ook dat je het na het kleuren goed blijft verzorgen.

 foto’s: Pinterest

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies