Beauty

Waarom de donkere babyhuid speciale verzorging nodig heeft

donkere_babyhuid_giyu-c

Toen ik beviel van mijn eerste kind, weet ik nog dat ik het zo belangrijk vond om de juiste huidverzorging voor hem te gebruiken. Ik was al jaren geleden afgestapt van vaseline en uierzalf (omg, wat een vettigheid) en was eigenlijk best verknocht aan mijn Nivea, maar wist ook wel dat dit niet goed zou zijn voor een kleine baby. Ik heb toen vooral veel geëxperimenteerd met oliën en wat verschillende huidverzorgingsmerken voor baby’s.

Als het op de huid van je baby/kind aankomt, wil je natuurlijk toch het allerbeste. De huid van jonge baby’s en kindjes is heerlijk zacht, maar tegelijkertijd ook super kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Het is erg dun en droog. Juist daarom hebben deze kleintjes meer hydratatie nodig om zo de kans op kleine en grote huidproblemen te voorkomen. In de enorme massa aan baby huidverzorgingsproducten is het best moeilijk om producten te vinden die én gezond zijn voor je kind (en dus geen  schadelijke stoffen bevatten ) én ook nog eens geschikt zijn voor de donkere babyhuid. Shyreen Guiamo ervoer dit probleem toen zij moeder werd. Zij wilde een droge en geïrriteerde huid bij haar baby voorkomen en ging op zoek naar een geschikte creme. Zonder resultaat, helaas. Gelukkig inspireerde dit haar om zelf een creme te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen maar wel eentje die de donkere, droge huid kan verzorgen. Aanvankelijk alleen voor haar eigen kleintje, maar nu ook voor jou: GI-YU.

GI-YU kiest voor natuurlijke en biologische ingrediënten, zonder parfum en synthetische stoffen. De huidverzorgingslijn bestaat uit vier producten:

donkere_babyhuid_giyu

1. Relaxing Baby Oil met onder andere sheaboter, kokosolie en macadamia
2.Moisturizing Lotion met onder andere sheaboter, aloë vera en argan olie.
3. Fabulous Skin Cream tegen luieruitslag
4. Gentle Shampoo en bodywash. Een shampoo en douchegel in één.

De producten zijn verkrijgbaar via de webshop van GI-YU: www.gi-yu.com

Ethnic Baby & Toddler Skincare 101

‘Waarom heeft de donkere huid van mijn baby speciale verzorging nodig?’ ‘Waarom zijn reguliere babycosmetica niet de beste keuze voor de donkere huid van mijn baby?’ en ‘Waarom voelt de donkere huid van mijn kind op vakantie in een warm land anders aan dan hier?’

Wil jij antwoord op al deze vragen en je baby of kind absoluut de beste verzorging geven? Kom dan naar de workshop Ethnic Baby & Toddler Skincare 101 op 7 november tijdens Party Over Hair. Afsluitend is er een korte demonstratie babymassage. Babymassage stimuleert het hechtingsproces met je baby door een liefdevolle aanraking. Dankzij het fysieke contact komt er een knuffelhormoon vrij waardoor je baby zich veilig en geborgen voelt. Tegelijkertijd helpt zo’n massage bijvoorbeeld bij buikkrampjes.

Om deze GRATIS workshop te volgen, kom je op 7 november naar Party Over Hair. Tickets voor dit event zijn HIER te verkrijgen. Meer info over het event vind je op de pagina: www.myblackhair.nl/partyoverhair