Vraag en Antwoord

Vraag vd Week “Mijn haar breekt”

De vraag van deze week komt van Lonkita:

Beste Janine,

Mijn haar breekt constant. Ik vraag me af hoe ik mijn haar weer kan laten groeien. Mijn haar is van zichzelf heel kroes en ik vlecht het vaak. Ik laat mijn haar ook niet vaak ‘rusten’. De reden hiervan is: ik geen leuk model van mijn eigen haar maken, Het lijkt alsof het meer en meer breekt. Ik gebruik sindskort DAX en de shampoo hiervan. Wassen doe ik 1 keer in de twee weken. Om de 2 dagen doe ik de DAX in mijn haar. Ik hoop dat ik advies van u krijg.

Groetjes , lonkita 😉


janine-van-throo3Beste Lonkita,

Het breken van natural / kroes haar in zijn natuurlijke staat kan met een
aantal factoren te maken hebben.
in de eerste instantie is kroeshaar, in tegenstelling wat men denkt, erg
broos en teer. het is van nature ook vrij droog. waar je dus voor moet
zorgen is dat je het haar op de juiste manier van van vocht voorziet. Vocht
kan, afhankelijk van je haartype in de vorm van olie, creme’s of andere
moisterizers. Het is daarbij belangrijk te kijken naar waar je haar het
beste op reageert.
Daarnaast is het van belang op de hoogte te zijn van ingredienten die wel en
niet goed zijn voor je haar, en dus welke producten je zou kunnen
aanschaffen voor de verzorging van je haar. Producten op basis van
Petrolatum en / of mineral oil ( parafinium liquidium) voegen niets toe aan
je haar, sterker nog, ze zorgen ervoor dat je haar droger wordt, met als
resultaat dat het gaat breken. let daarom op de ingredienten van de
producten die je koopt en verdiep je in ingredienten en producten die wel
een positieve bijdrage leveren tot je haargroei.
als je ervoor kiest je haar met sythetisch haar te vlechten, zorg er dan
voor dat je de vlechten niet te lang laat zitten ( max 8 weken). daarnaast
moet je erop letten dat het haar niet strak gevlochten wordt. dit kan
namelijk tijdelijke of zelfs blijvende kaalheid veroorzaken, doordat de
haren steeds met wortel en al uit het haarzakje worden getrokken ( denk maar
aan het ontharen door middel van hars).

Groetjes,

Janine – www.sisay.eu

Heb jij ook een vraag over je haar of wil je advies? Stel je vraag hieronder aan Shirley of Janine

[contact-form 4 “Vraag&Antwoord”]

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm