Black Hair

Vraag vd week: “Ik durf niet met kort haar te lopen. Hoe snel groeit mijn haar?”

Strakke-scheiding-kort-haar

Je haar breekt en je weet niet wat je moet doen om het weer te laten groeien? Je wilt graag af van alle chemische producten en weer ‘back to natural’ en kan wel wat advies gebruiken? Of: je bent toe aan iets nieuws, maar weet niet of je nou moet kleuren, weaven, vlechten of ……

kortom: je zit met de handen in het haar. Don’t worry! Help is on the way. Heb jij dringende vragen over je haar? Stel hem dan hier. Want deze zullen worden beantwoord door professionals.

Heb je vragen over relaxers, weaves, vlechten etc? Dan kun je terecht bij Shirley. Vragen over je natuurlijke haar kun je losbranden bij Janine.

De eerst evraag komt van Shirley. Zij schrijft:

Beste Shirley,

Toevallig hebben we dezelfde naam hahah, maar wat ik wilde vragen/ zeggen was: ik heb mijn haar anderhalf maand geleden gestraight. Maar ik wilde al zo lang curly. Ik heb wel een klein beetje uitgroei tot nu toe.  Maar ik durf ook niet mijn haren te knippen omdat ik niet met kort haar wil lopen en omdat ik bang ben wat andere mensen erover gaan zeggen bijvoorbeeld ”Je lijkt op een jongen”. Het klinkt misschien vreemd, maar zo denk ik er wel over.

Trouwens, ik kan wel mijn haren knippen in de zomervakantie. Maar groeit mijn haar dan snel in 2 maanden? Daarmee bedoel ik, kan  ik dan bijvoorbeeld al een staart/knot zetten in mijn haar?

Groetjes, Shirley.

Antwoord

Hoi Shirley,Shirley Wijngaarde - Chokkas Blackhair Academy

Het klopt inderdaad dat je alle relax eruit zal moeten knippen. Op zich groeit in de meeste gevallen curly sneller dan relax haar.

Het is voor mij moeilijk om te zeggen of je voor de zomer een staarje kunt maken, omdat ik niet weet vanaf welke lengte je met de curly zal beginnen. Als je haar ander halve maand geleden gestraight is , ben ik bang dat je in de zomer vakantie nog geen staartje zal kunnen maken.

Je zou je gerelaxed haar alvast een stukje korter kunnen knippen, om aan het idee te wennen dat het kort wordt. Kort haar is best leuk, stoer en trendy.

Groetjes,

je naamgenote Shirley

ps.maak niet je keuze op basis van wat mensen zullen vinden, als jij het maar leuk vind.  Advies is zeker niet verkeerd, maar jou mening telt eerst. Ik durf uit ervaring te zeggen: doen !

 

Heb jij ook een dringende vraag? Vul dan het formulier in via deze link