Vraag en Antwoord

Vraag vd week: “Hoe verzorg ik mijn haar?”

Beste Janine,

Deze vraag hoor je natuurlijk constant voorbij komen. Maar hoe kan ik mijn haar het best verzorgen. In mijn kleuterjaren ben ik kaal geschoren en sindsdien lijkt het alsof mijn haar niet langer wordt dan 10 – 15 cm(misschien zelfs korter). Ik vlecht mijn haar heel vaak, omdat ik er verder niets mee kan. Dus relaxen deed ik niet zo vaak, soms zit er wel een jaar of twee tussen voordat ik het weer relax.

Aan het begin van het jaar besloot ik mijn haar weer te relaxen en ben ik naar de kapper geweest. Het zag er heel leuk uit, maar had ik een grote uitdaging:verzorgen. Ik was heel erg slecht in verzorgen en gebruikte vaak de stijltang omdat mijn haar niet stijl genoeg was. Sindsdien is mijn haar niet langer meer dan 5(!) cm en ben ik weer teruggekeerd naar mijn vertrouwde synthetische vlechten. HELP!!!

Alvast bedankt.

Groetjes,

Meda

ps: mijn haar is heel erg kroes.

Hallo Meda,
Het feit dat je toen je klein was bent kaalgeschoren, heeft niets te maken met je huidige haargroei.
Als ik het zo lees, zou je een aantal dingen op een simpele manier kunnen veranderen waardoor je kans maakt op een betere haargroei:

1. Minder vaak vlechten. Het vlechten zou ik puur gebruiken om het haar af en toe ( hooguit 2 keer per jaar , max 4 maanden) uit te laten rusten. Tijdens de zomermaanden adviseer ik je om  zoveel mogelijk met het eigen haar “buiten”te lopen ( dus niet verstopt in synthetisch haar).

2. Als je ervoor kiest te relaxen ( ook als je voor natural kiest) zul je het toch echt moeten gaan Janine van Throovezorgen. Is de verzorging voor jou een probleem, zoek dan een salon waar je dit regelmatig kan laten doen.

3. Je haargroei niet langer dan 5 cm? Het klinkt alsof je haar sneller breekt, dan dat het groeit. Wat ook mogelijk is, is dat je haar inderdaad niet langer wordt. Ik zou je in dit geval een nieuw product die wij sinds kort op de markt hebben gebracht aanraden: Dynamic Hair Duplication Serum. Dit product stimuleert de groei enorm. Daarbij zou ik je aanraden om de algenbehandelingen voor je haar te doen. Deze behandeling stimuleert niet alleen je haargroei, maar maakt je haar ook langer.

Groetjes,

Janine
www.sisay.eu

Heb jij ook een vraag over je haar of wil je advies? Stel je vraag hieronder aan Shirley of Janine

[contact-form 4 “Vraag&Antwoord”]