Vraag en Antwoord

Vraag van de week: “Hoe stap ik over van vlechten naar relaxen?”

Beste Shirley,

Ik vlecht al 2 jaar mijn haar. Binnenkort wil ik mijn haar gaan relaxen. Hoe moet ik dit oppakken en welke produkten kan ik gebruiken?

Groetjes,

Yvonne

Beste Yvonne ,

Allereerst is het belangrijk dat de vlechten minimaal 1 week van tevoren losgemaakt en shirleyongewassen zijn. Zorg dat je haar in die voorgaande week goed is uitgekamd  en geen patronen van de vlechten zichtbaar zijn. Dit voorkomt een te lange inwerktijd van je relax en minder  kans op een beschadigde hoofdhuid. Het is daarom ook aan te raden dit door een professionele kapper te laten doen, vooral als het je eerste keer is.

De relax keuze van je haar zal afhangen van je haar structuur ,dikte, en gevoeligheid van jouw hoofdhuid. Als jij je haar in het verleden al eerder heb gerelaxed, weet je ongeveer hoe je haar reageerde op een relax. Daarom is het belangrijk  deze informatie door te geven  aan je kapper om tot een goede relax keuze te komen.

Zoek een kapper die werkt met een relax waar  een  keuze gemaakt kan worden uit mild, normal , super , sensitive scalp, of gekleurd haar. Enkele voorbeelden zijn Mizani en Kera Care.

Veel succes , en vergeet niet te vragen waarmee je haar wordt gerelaxed,en de mogelijke na-verzorging.

Groetjes,

Shirley
www.chokkas.nl

Heb jij ook een vraag over je haar of wil je advies? Stel je vraag hieronder aan Shirley of Janine

[contact-form 4 “Vraag&Antwoord”]

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies