Vraag en Antwoord

Vraag & Antwoord: “Wanneer kan ik beginnen met een curly behandeling?”

Hoi Shirley,

Ik heb een vraag: mijn haar is momenteel gestraight, maar ik wil curly in mijn haar doen, omdat ik het gewoon ontzettend mis en het is gewoon handiger. Hoe moet ik dit aanpakken? Mijn haar uit laten groeien, zodat ik weer curly kan zetten? Ik wil namelijk niet met kort haar rondlopen.

Klopt het dat als je een bepaalde lengte van uitgroei hebt, dat je bij die uitgroei alvast curly kan gebruiken?

Groetjes,

Missy

Hoi Missy,

Het overstappen van relax naar curly gaat niet zoals jij hier schreef. Je zult je haar moeten laten uitgroeien en alleen je natuurlijk haar zal de curly pakken.  Het behandelen van uitgroei met een curly straight wordt weleens gedaan. Dit zou ik als kapster alleen doen als er sprake is van minimaal 10 cm uitgroei. Ik adviseer altijd om het haar gewoon te knippen. Dit is beter en ,je haar groeit sneller. Het verzorgen van haar dat gedeeltelijk relax heeft en gedeeltelijk curly, is vaak lastig te onderhouden. niet onmogelijk, maar dat zijn wel vaak de minder leuke coups Denk er goed over na, kort haar is nu de trend,en best leuk!

Groetjes,

Shirley

www.chokkas.nl

Heb jij ook een vraag over je haar of wil je advies? Stel je vraag hieronder aan Shirley of Janine

[contact-form 4 “Vraag&Antwoord”]