Black Hair

Vlog | The Natural Hair Academy in Parijs

Een tijdje terug besloten we met een groepje black hair & beauty bloggers de Natural Hair Academy in Parijs te gaan bezoeken. Heerlijk een weekendje Parijs en leuke mensen ontmoeten die veel passie hebben voor natural hair, beauty en fashion. De Natural Hair Academy is een van de grootste events op het gebied van natural hair in Parijs. Het is grootst opgezet met workshops van bekende merken als Carol’s Daughter, maar ook ontmoetingen met grote YouTube sterren. Samen met bloggers Tewatha(ThisGirlsBlackBook), Dalida(StyledInBlack), Rowan(RowanBlijd.nl), Minerva (MinervaLimon) en Angela(Macblogster) vertrokken we vrijdag 20 maart naar Parijs.

natural_hair_academy_parijs1

natural_hair_academy_parijs3

Ons appartement

Parijs is ongeveer 4 tot 5 uur rijden vanuit Amsterdam. Dalida, Tewatha, Angela, Rowan en ik besloten om met de trein te gaan. Minerva en een vriendin (Charissa) pakten de bus. Als je voordelig wil reizen met de trein naar Parijs, kun je het beste zo vroeg mogelijk boeken. Dan vind je retourtjes van rond de €50. Hoe later je boekt, hoe duurder het wordt. De bus is ook een hele goedkope optie. Meestal betaal je niet meer dan 70 euro voor een retour. Voor het verblijf stelde Rowan voor om appartement te boeken via Airbnb. Via deze site bieden lokale verhuurders hun huizen/appartement aan. Ik had er al van gehoord, maar had dit nooit eerder gedaan. Dus ik was benieuwd hoe het zou uitpakken. En ik ben heel tevreden. Het appartement lag in een leuke, levendige straat met veel restaurantjes en café-tjes. Een minpuntje was wel dat we de eigenaresse van het appartement twee dagen van te voren niet konden bereiken, dat het adres op Airbnb niet klopte en dat de eigenaresse tijdens ons verblijf een mailtje stuurde met de vraag of we €50 wilden achterlaten voor de schoonmaak. Raar. Alle kosten waren namelijk al via Airbnb betaald. We zijn dan ook niet op haar vraag ingegaan en hebben er ook niets meer over gehoord.

Natural Hair Academy

Het event van de Natural Hair Academy vond plaats op zaterdag. Het was echt een hele grote, mooi ruimte met heel veel mensen. Grote merken als Carol’s Daughter, Hair Rules en Design Essentials gaven er workshops. Ook waren er heel veel YouTube sterren vanuit Amerika overgevlogen zoals Naptural85, Chime Edwards, Tiarra Monet, BeautyByLee, Black Onyx en MyNaturalSisters. Naptural85 was mijn favoriet. Heel aardig meisje en erg down to earth. Ik heb alleen de workshop van Carol’s Daughter bezocht, maar was eerder weggegaan omdat het toch meer een verkooppraatje was. Lisa Price(oprichter van Carol’s Daughter) was ook aanwezig en wilde direct het gerucht uit de wereld helpen dat het niet goed gaat met haar merk. Carol’s Daughter werd eind vorig jaar overgekocht door L’Oréal. Op zich juist positief nieuws. Lisa vertelde me dat L’Oréal er ook voor zal zorgen dat Carol’s Daughter officieel in Nederland verkocht gaat worden. Anthony Dickey (van Hair Rules) gaf ook een workshop. Naast de workshops, was er ook een mini market waar verschillende kleine en grote merken hun producten verkochten.  Zelf heb ik leuke oorbellen en wat producten van Carol’s Daughter ingeslagen. Ik vond het een heel geslaagd event met heel veel informatie en leuke ontmoetingen!

natural_hair_academy_parijs5 natural_hair_academy_parijs2

Vlog

Ik heb onze reis naar Parijs gefilmd! Van onze treinrit, naar ons appartement en de wandeling naar de Champs Elysees. Check het:

 

Meer verhalen over ons Parijs avontuur vind je op de blogs van Tewatha, Dalida en Rowan!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm