Black Hair

Vlechten met garen: Yarn Braids

Box braids, crochet braids, marley braids…. volgens mij hebben we het op MyBlackHair.nl over al deze manieren van vlechten weleens gehad. Omdat ik binnenkort – als protective hairstyle – weer wil gaan vlechten, ben ik op zoek gegaan naar inspiratie. Tijdens het googlen kwam ik de Yarn Braids tegen. Yarn is Engels voor garen. Yarn braids zijn dus vlechten van garen/wol. In de eerste instantie dacht ik: hoezo? Dat ziet er vast echt super nep uit. Maar toen kwam ik deze mooie plaatjes tegen op Pinterest:

 yarn_braids_twist_dread

Behalve dat het misschien leuk is ter variatie, vroeg ik me af wat de voordelen van het vlechten met garen is ten opzichte van synthetisch haar. Naast het feit dat het echt vele malen goedkoper is, kwam ik deze voordelen tegen:

  • Het is heel erg licht voor het haar en voelt dus niet zwaar aan. Dat is echt een verschil met de box braids.
  • Als je het wast, wordt het ‘haar’ nog zachter.
  • Garen zou veel meer vocht(moisture) vasthouden in je haar.

Wat ik wel echt een nadeel vindt, zijn de haarpunten. Die kun je niet, zoals met synthetisch haar, in heet water doen om ze te sluiten. Je moet of elastiekjes gebruiken of je moet het branden. Maar dat vind ik eigenlijk niet zo heel mooi.

Je hebt niet zo heel veel nodig om zelf aan de slag te gaan. Wel moet je 100% acryl garen gebruiken. Daarnaast een leave in conditioner voor je eigen haar en voor het garen. Hoeveel garen je nodig hebt, is afhankelijk van hoe lang en hoe dik je het haar wilt hebben.

Zoals in de collage te zien is, kun je van het garen twists, vlechten en ook dreads maken. Op YouTube vond ik goede tutorials.

Yarn Braids

 

Yarn Twist

Yarn Dreads

De yarn dreads moet je volgens mij echt niet alleen doen. Tenzij je zeeën van tijd hebt, want het duurt echt geweldig lang om één dread te maken. Maar het resultaat mag er wezen. Ik ben wel heel erg benieuwd hoe lang het blijft zitten en of het niet veel stof aantrekt, Want dat heb je toch wel vaak met truien van wol..

Ik ben nog in dubio. Misschien heb jij al ervaringen met yard braids/twist/dreads. Laat me dan weten. Ik ben heel nieuwsgierig.

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm