Black Hair

Vier dingen die je moet weten voordat je natural gaat

Je ziet het steeds meer: vrouwen die hun natuurlijk krullen dragen. Het is niet iets wat je zo maar op een dag doet. Het is een proces dat meestal maanden of jaren duurt. Het is verleidelijk om meteen naar een kapper te gaan als je iemand ziet die zijn afro rocked! Neem de tijd om goed na te denken. De weg naar je natuurlijke haar is geweldig, maar je komt ook obstakels tegen. Daarom hier een lijst met 4 dingen die je moet weten voordat je natural gaat.

Verwachting

Als je natural wilt gaan hoop of verwacht je misschien dat je haar net zo zal zijn als degene die al natural zijn. Ik kan me voorstellen dat je teleurgesteld bent als blijkt dat jouw krulpatroon niet lijkt op 3a of 4a. Of als een product anders reageert bij jou dan bij de ander. Als je natural gaat is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Elk haar is uniek en jij ook. Je hoeft niet op iemand anders te lijken.

Motivatie

Het komt wel eens voor als je natural gaat dat je negatieve reactie kan krijgen van vrienden of familieleden. Dit kan demotiverend werken. Het is daarom ook belangrijk dat je je misschien al kan omgeven met mensen die al natural zijn. Of je kan je aansluiten bij een forum of naar natural hair bijeenkomsten gaan om alvast er een beetje van te ‘proeven’.

Geduld

Voor het dragen van je natuurlijke krullen is veeeeeeel geduld nodig. Elke natural gaat door een fase waarin je je haar frustrerend vind. Het zou misschien kunnen dat je er zelfs weer aan denkt om je haar te straighten, omdat de resultaten anders waren dan verwacht. Komt dit jou bekend voor? Dat is niet erg… het is maar een fase en je bent echt niet de enige. Kan je niet wachten tot je haar gegroeid is, dan kan je altijd nep vlechten of weave gebruiken. Hiermee kan je je haar laten groeien. Na een paar weken kun je het eruit halen om je haar rust te geven. Vergeet niet te genieten van je krullen. Wees blij met je nieuwe, natuurlijk gezond haar en het zal je meer zekerheid geven.

Bereid zijn om te leren
Als je natural gaat zal je je even moeten gaan verdiepen in het haar. Je haar zal niet hetzelfde zijn als je relaxte haar. Je zal misschien ook niet dezelfde producten gebruiken als voorheen. Dus lees je in, kijk op online forums of bekijk video’s op YouTube. Er is zoveel informatie beschikbaar. Hoe meer je leert hoe minder moeilijk het is, maar juist leuker om natural te gaan.

Welk advies zou jij geven als een vriendin of familielid natural zou gaan? Was jij ook voorbereid toen je natural ging?

Lees ook Marlene’s blog: MyCurlyMind

Bron: Phoenyx Austin