Black Hair

Vervang je shampoo voor…

…iets heel anders dan je reguliere shampoo. Gewoon omdat het kan! Alhoewel shampoo niet perse slecht is voor je haar (zolang je na je shampoo een goede conditioneer gebruikt), zijn er zeker ook noemenswaardige alternatieven voor shampoo:

1. Kokosolie

Kokosolie is echt een fantastische olie die je eigenlijk altijd in huis zou moeten hebben. Het bevat vetzuren en is rijk aan antioxidanten die de hoofdhuid voeden. De olie gaat diep het haar in en bevordert daarbij ook nog eens de haargroei. De anti-schimmel en antibacteriële eigenschappen maken van kokosolie een uitstekende ‘shampoo’ en conditioner.

2. Baking soda(zuiveringszout)

Deze kun je niet gemakkelijk in de supermarkt vinden, maar zeker wel bij de grote toko’s. Het reinigt je haar op milde wijze van alle producten die je hebt gebruikt. Er is niet echt een recept voor de baking soda ‘shampoo’. Afhankelijk van je haar, kun je 1 eetlepel baking soda in een kopje met water mixen. Spoel je haar met water, breng dan de baking soda aan op je haar en hoofdhuid. Laat het even intrekken en was het daarna weer uit. Vele liefhebbers van deze manier van haren wassen, vervolgen de wasbeurt met appelazijn(verkrijgbaar bij natuurwinkels en in supermarkten). De appelazijn neutraliseert de PH balans van je haar en sealt het haar. Een perfecte conditioneer dus!

3. Rhassoul klei

Klei is misschien wel het laatste waar je aan denkt als je je haar gaat wassen. Toch werkt het heel goed! Rhassoul is een vulkanische klei uit het Atlasgebergte in Marokko. Het heeft een groot reinigend vermogen en ontvet het haar op een milde wijze. Daarnaast kun je het ook voor je lichaam en  gezicht gebruiken! Voor het wassen van je haar met Rhassoul maak je met warm water een waterig papje. Breng het aan op je haar, doe een kap op, laat het voor 20 minuten intrekken en spoel het daarna uit. Natuurlijk kun je ook lekker je gezicht verwennen.

4. Bier

Bier stinkt (althans, dat vind ik). En je wilt niet de hele dag naar bier ruiken als je naar school gaat of de werkvloer betreedt. Maar het bevat wel heel veel vitamine B en maakt je haar gezond en laat het glanzen. Zorg ervoor dat je de bier op kamertemperatuur is, voordat je het in je haar doet. Je kunt na het wassen ook een conditioneer gebruiken als je dat fijn vindt.

5. Water

Dan is er natuurlijk ook nog water. Je hebt geen producten meer nodig als je je haar alleen met water wast. Was je haar met lauwwarm water en masseer voor ongeveer vijf minuten met je vingertoppen(niet je vingernagels!). Precies zoals je zou doen met een shampoo. Je kunt ook experimenteren met het wisselen van warm/koud water. Eindig in elk geval met koud water. Om het haar van zijn natuurlijke olie te voorzien, kam je het haar van wortel tot puntjes met een borstel. Zorg er dan wel voor dat je haar al is uitgekamd.

Durf jij het aan om geen shampoo te gebruiken?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm