Beauty

Vergeet het contouren. Strobing Make Up is hét ding

strobing jackie aina-

Nog geen maand geleden was iedereen nog vrolijk aan het contouren: het oplichten en donkerder maken van verschillende delen van je gezicht. En dat allemaal om je botstructuur te ‘verbeteren’ en je huid op de juiste plekken te laten glanzen. Maar vergeet dit. Contouren is namelijk ‘uit’. Het kost veel te veel tijd en het kan allemaal veel simpeler. Strobing is nu helemaal ‘in’. En het is echt super super easy. Strobing is namelijk gewoon contouren, maar dan zonder het aanbrengen van de donkere kleuren in je gezicht. Je highlight simpelweg alle plekken in je gezicht die een highlight verdienen. En dat betekent dus dat je vanaf nu opzoek mag gaan naar allerlei verschillende soorten highlighters (en er bestaan er echt veel) die passen bij jouw huid en huidskleur.

Of…hoef je dat toch niet te doen? Want zoals zojuist uitgelegd is strobing toch gewoon het highlighten van je gezicht? En dat bestond toch al?  Juist, dat klopt! YouTuber Jackie Aina legt op een komische manier uit waarom strobing niks nieuws onder de zon is.

Benieuwd naar hoe Jackie Aina haar gezicht highlight? Bekijk dan deze tutorial. Prachtig!

 

Glowing skin vs. matte strobing

Voor strobing make-up mag je lekker veel highlighter gebruiken. Het is namelijk echt de bedoeling dat je gezicht een soort Glow-effect krijgt. Jouw highlighter breng je in ieder geval aan op je jukbeenderen, je neus en onder je wenkbrauwen. Maar niet iedereen is helemaal weg van een glanzend gezicht. Je kunt met strobing daarom ook een matte-look creëren. In dit filmpje zie je hoe je dat kunt doen.

 

Bron: Jackie Aina Youtube & Destiny Godley Youtube

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies