Black Hair

Van relaxed naar natural: de 5 beste tips voor transitioners

relaxed naar natural

In de transitioningfase? Je relaxer laten uitgroeien klinkt veel makkelijker dan dat het daadwerkelijk is. Wanneer je je in de transitioning fase bevindt kom je namelijk heel wat uitdagingen tegen. De moeilijkste uitdaging is het correct omgaan met twee totaal verschillende haarstructuren op je hoofd. Toch is het niet onmogelijk. Er zijn namelijk voldoende meisjes en vrouwen die deze manier verkiezen boven de rigoureuze ‘big chop’. Met deze simpele tips kom jij gemakkelijk je transitioningfase door.

 1. Moisture
  Het belangrijkste in deze fase is dat je je haar al begint te voorzien van voldoende moisture. Elke dag. Ga op zoek naar een goede moisturizer om te voorkomen dat je haar uitdroogt. Krullend haar is droger, kroeshaar is van nature nog droger. De moisturizer helpt ook om je krullen iets zachter te maken, waardoor je beide haarstructuren beter kunt behandelen.
 2. Steil houden met een natuurlijke kit
  Het leuke is dat je natuurlijk nog een beetje kunt kiezen tussen haarstijlen die alleen geschikt zijn voor kroeshaar of steil haar. Wil je je haar nog een aantal weken steil houden, probeer dan eens de ‘naturally straight’ producten. Dit zijn geen relaxers. Het is een toolkit met producten die je kunt gebruiken om je haar een aantal weken steil te houden. Wil je vervolgens toch eerder je krullen terug? Dan gebruik je gewoon een zogenoemde ‘reverse’ shampoo. Op de website van Macblogster vind je er informatie over en een goede review. Zij gebruikte de naturally straight van Beautifyl Textures. Er zijn ook andere merken die deze producten verkopen, zoals de Straightening & Strengthening treatment van ORS. 
 3. Nepvlechten of nep haar
  Een andere mogelijkheid is het gebruik van nepvlechten of nep haar, zoals boxbraids of weaves. Deze haarstijlen geven je ook weer even rust en je hoeft niet na te denken over het behandelen van twee verschillende haatstructuren. Als je box braids laat invlechten, lees dan even deze tips. Met box braids kun je ook hele leuke haarstijlen maken. Hier vind je 30 verschillende box braids haarstijlen.

 4. Krullen met bantu knotjes
  Je kunt ook al gaan spelen met echte ‘natural hair kapsels’ die al goed combineren met je krullen. Bantu knotjes zijn heel gemakkelijk om te maken en geven een prachtig resultaat. Hier vind je meer informatie over bantu knotjes.

 5. Deep condition
  Last, but not least: deep condition! Dit is een belangrijke manier om je haar te verzorgen (ook wanneer je niet in de transitioning fase zit). Gebruik een goede deep conditioner en ga vervolgens enkele minuten onder de droogkap zitten. Je zult merken dat je haar zachter aanvoelt en minder droog is. Hier lees je alles over het nut van een deep conditioner. 

 

foto: Pinterest

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies